Mitt första inlägg som glasögonfri

Så var det gjort. Äntligen. Många turer fram och tillbaka. Men nu finns ingen återvändo. Jag har bytt linser i ögonen.Många har frågat hur det har gått, om det var läskigt osv.. Så nu skriver jag hur det var.
 
När jag kom till kliniken vart jag erbjuden lugnande. Men jag var förvånansvärt lugn och tackade nej. Är faktiskt mer orolig inför tandläkarbesök
 
Först fick jag sitta i ett undersökningsrum där dom droppade bedövning i ögonen några gånger. Sedan ritade dom ut markeringar på ögonen hur linserna skulle sitta. Fördel om dom ligger åt rätt håll.
 
Efter det gick vi in i operationssalen. Kallt som bara den. Fick sätta mig i en typ tandläkarstol med snygg mössa på mig. Sänktes sedan ner till liggande ställning. Ögonen tvättades med massor av vätska. Kändes minst som ett glas i varje öga. Det torkades och sattes på en operationsduk runt första ögat. Sen kom det läskigaste under hela operationen. Man klippte upp operationsduken medan man tittade.... Nästa steg var att spänna upp ögat så att man inte kunde blinka. I med mer bedövning och sedan gjordes operationen.Ögat snittades, linsen sögs ut, man la in en ny lins och sen var det klart. Max två minuters effektiv operationstid per öga. Sen gjordes samma procedur på andra ögat.
 
Var det då läskigt? Nej faktiskt inte. Man stirrar in i en lampa och är bländad som man vet inte vad som händer. Man hör bara en röst som säger polerar och ser att något rör sig framför ögat. I övrigt ser man bara massor med olika färger och mönster. Lite rymdkänsla...
 
När det var klart fick jag sätta mig upp och ta av min snygga mössa. Och DÅ märkte man vart all vätska som inte var kvar i ögonen fanns... I mina öron och i håret. Luktade jättegott av tvättsprit resten av dagen...
 
Slutligen fick jag prata med en sköterska om alla restriktioner och instruktioner.sm man ska tänka på. Hemfärd med soglasögon och 54 tusen fattigare. Men det var klart värt det.
 
Ser inte fullt ut ännu (därav alla felstavningar) , men det kan ta tid. Blir bättre för varje dag.
 
#1 - SysterYster

Härligt! Glad för din skull. Men för min egen del får det vara som jag upprepat minst en miljon gånger. Fick mina första glasögon när jag var nio. Känner mig naken utan dem. Försökte mig på linser i de senare tonåren men det var definitivt inte min grej. Höll nästan på bli blind. :) Skämt åsido...Försökte peta upp glasögonen hela tiden, dvs. höll på peta sönder både ögon och linser vilket innebar att jag till slut fick sår på hornhinnorna. Jag gillar mina brillor. Är jätteglad för din skull och hoppas du kommer trivas bra med ditt glasögonlösa liv.

Svar: Gillade linser. Men nu är ögonen för dåliga. Känns underbart :)
// Marianne

#2 - Bosse Lidén

Jag känner hur det doftar ända till Ystad. :) Intressant att läsa om hur det går till. Skönt att slippa glasögon och pilla med linser.

Svar: Ett enklare liv helt enkelt :)
// Marianne

#3 - Ezter

Usch, jag kan inte tänka mig att göra det! Modigt av dig!

Svar: Vet inte om det var modigt. Bara befriande :)
// Marianne