Krämporna smyger sig på...

Så är man då igen jätteförkyld. Vet inte för vilken gång i ordningen. Det sista året har jag dragit på mig alla baciller som finns. Låg nerbäddad senast i november.Jag är som en svamp... Nu ska jag dock ta mig tid att bli riktigt frisk innan jag går tillbaka till jobbet.
 
I går var jag på min årliga hälsokontroll. Alla värden var bra. Blodtryck, lungor, hjärta, lever, njurar, sköldkörtel, blodvärden osv. MEN mitt socker var precis över gränsen. Så nu får man tänka till lite. Bättre mathållning. Är troligen inte så dumt eftersom man tror att jag har gallsten. Ska på ultraljud för det. Kanske man kan förlora ett par kilon på köpet om man tänker till...Vilket inte skulle skada. 
 
Sen vart jag rekommenderad att promenera en halvtimme varje dag. Inga problem kan man tycka. MEN då kommer vi till nästa problem. Jag har svårt att gå. Har nervsmärtor i "pektån". Fick troligen en skelettskada i tån i somras när vi var ner till Stockholm på festivalen. Ska röntgas för den. Kan bli fråga om operation. Suck.
 
En olycka kommer sällan ensam. För några dagar bet jag sönder en bit från en tand. Den tand som jag rotfyllde i somras. Borde räcka med att putsa till tycker man. MEN den ilar...Kan någon förklara för mig hur en död och rotfylld tand kan ila? Tror jag haft rätt med mina misstankar sen den fixades. En rot lever... Ska till tandläkare i morgon och få domen. Men jag tror banne mig dom får dra ut den. För att göra om den kan bli problem. Den är full med sprickor. Misstänker att den tjorvande tanden har något att göra med mitt immunförsvar...
 
Men annars är allt bara bra. Längtar efter solen. Jobbet är riktigt roligt just nu. Har så goa kollegor. Har fått lusten att plugga tillbaka, så jag har börjat lite smått med pskykiatrin. Jättekul eftersom man har så mycket erfarenheter inom det området.Både egna och andras. Vore skönt att under året få klart utbildningen. Men det brådskar inte. Tar ett ämne i taget. Och vad ska jag göra när jag är färdig...?
 
Trotsa alla baciller mina vänner. Och håll er på benen. Kram :)
#1 - Ezter

Kollade de ditt D-vitaminvärde också? Något de tydligen snålar med att göra och brist på D-vitamin påverkar även immunförsvaret!
Skit med tanden! Inte har man garanti heller, hos tandläkaren!
Krya på dig!

Svar: Kollade inte värdet men boostar alltid med d-vitamin under vintern.
// Marianne

#2 - SysterYster

Vi är nog släkt trots allt. Verkar som om vi iaf. har några gener gemensamt...
Du kanske börjar komma ikapp lite rent av.

Svar: Det verkar inte bättre. Eller ska jag skriva VÄRKAR inte bättre :)
// Marianne

#3 - Bosse Lidén

Vilken samling av krämpor du samlat på dig. :( Det ligger en hostande person i mitt sovrum som hållit mig vaken i natt med sitt hostande. Är du bara lite över gränsen kan det gå bra med motion och ändrad kost. Trist att du har ont i foten vilket försvårar promenader. Hoppas de inte snålade in på sköldkörtelproven och tog tre prov. TSH, T4 och T3. Skumt med din tand. Urtrist att gå till tandaslaktaren. Krya på dig kram Bosse

Svar: Alla sköldkörtelprover togs.Alla var bra. Promenader får bli motionscykel (spinning). Och kosten - jag det är bara att skippa onödiga (men goda) saker. Är inte speciellt orolig ännu. Tanden = åtgärdad. Kram :)
// Marianne