Krämporna smyger sig på...

Så är man då igen jätteförkyld. Vet inte för vilken gång i ordningen. Det sista året har jag dragit på mig alla baciller som finns. Låg nerbäddad senast i november.Jag är som en svamp... Nu ska jag dock ta mig tid att bli riktigt frisk innan jag går tillbaka till jobbet.
 
I går var jag på min årliga hälsokontroll. Alla värden var bra. Blodtryck, lungor, hjärta, lever, njurar, sköldkörtel, blodvärden osv. MEN mitt socker var precis över gränsen. Så nu får man tänka till lite. Bättre mathållning. Är troligen inte så dumt eftersom man tror att jag har gallsten. Ska på ultraljud för det. Kanske man kan förlora ett par kilon på köpet om man tänker till...Vilket inte skulle skada. 
 
Sen vart jag rekommenderad att promenera en halvtimme varje dag. Inga problem kan man tycka. MEN då kommer vi till nästa problem. Jag har svårt att gå. Har nervsmärtor i "pektån". Fick troligen en skelettskada i tån i somras när vi var ner till Stockholm på festivalen. Ska röntgas för den. Kan bli fråga om operation. Suck.
 
En olycka kommer sällan ensam. För några dagar bet jag sönder en bit från en tand. Den tand som jag rotfyllde i somras. Borde räcka med att putsa till tycker man. MEN den ilar...Kan någon förklara för mig hur en död och rotfylld tand kan ila? Tror jag haft rätt med mina misstankar sen den fixades. En rot lever... Ska till tandläkare i morgon och få domen. Men jag tror banne mig dom får dra ut den. För att göra om den kan bli problem. Den är full med sprickor. Misstänker att den tjorvande tanden har något att göra med mitt immunförsvar...
 
Men annars är allt bara bra. Längtar efter solen. Jobbet är riktigt roligt just nu. Har så goa kollegor. Har fått lusten att plugga tillbaka, så jag har börjat lite smått med pskykiatrin. Jättekul eftersom man har så mycket erfarenheter inom det området.Både egna och andras. Vore skönt att under året få klart utbildningen. Men det brådskar inte. Tar ett ämne i taget. Och vad ska jag göra när jag är färdig...?
 
Trotsa alla baciller mina vänner. Och håll er på benen. Kram :)

Full rulle...

Tiden vill inte riktigt räcka till.  Man jobbar och jobbar. Äter, sover, jobbar.
 
Har varit ganska mycket på sjukhuset hos pappa. Han är kvar där ännu. Men mår så ofantligt mycket bättre. Frågan är väl om han varit så här pigg på flera år. Men som jag alltid har sagt: allt händer av en anledning. Nu får han all hjälp han an få. Och snart är han hemma igen. Känns så bra. Vi har till och med fått ett nytt förhållningssätt till varandra. Ett mer känslosamt. Känns ovant med så bra.
 
Jobbet tar mycket tid. Träningen är inget prioriterat just nu. Fast det skulle behövas. Hade bokat in tre pass nu i veckan. Men då åkte jag på ännu en förkylning. Har blivit lite av en ond cirkel. Hinner aldrig bygga upp immunförsvaret. Men snart är det vår och då ska jag vara ute i solen varenda sekund som jag kan.
 
Har flera roligheter inplanerade nu närmaste tiden. Tänkte börja med att prova på något nytt. På onsdag ska jag nämligen gå på storseans. Inget jag någonsin kunde tro jag skulle göra. Men lite nyfiken är jag allt.
 
På torsdag åker jag till Luleå för att fortsätta arbetet med att försöka återställa mina ögon. Ska bli spännande även det. Har inte allt för stora förhoppningar. Men drömmer om en förbättring. ´Vi får väl se.
 
På lördag är det dags att fara till Luleå igen. För er som inte känner till avstånden här uppe så är det enkel resa på 34 mil vi pratar om. Då ska jag i alla fall äntligen ta mig till Koskela för att kontrollera om jag kan vara en lämplig kandidat till att byta linser. Skulle verkligen vara skönt med ett liv utan glasögon. Tyvärr tar jag mig inte hem igen på lördagen utan får stanna kvar en natt på hotell. Lite ensamt kanske. Men ganska skönt ändå. För vem klagar på en hotellfrukost på söndagen? 
 
Sedan blir det bio den 13 februari med ett par kollegor. Vi ska gå på "fifty shades of grey". Rodnar bara av tanken. Hoppas den inte är som boken. Då kommer jag att blunda hela filmen igenom. Blir så lätt generad. Nåväl...Efteråt får vi skölja ner intrycken med en öl. Ska bli jättekul.
 
Handarbetar så mycket jag hinner. Håller för närvarande på att skapa en mössa till en hund. Har inget bra mönster så vi försöker utveckla ett. Det är så roligt. Jag lovar att ni får se en bild när vi nått målet.
 
Dessutom har jag trotsat mig själv... Har återupptagit studierna igen. Läser nu Psykiatri. Det är så intressant. Tänkte att jag inte kan sluta halvvägs. Måste bli klar även om jag inte för närvarande har för avsikt att byta jobb. Men man vet aldrig vad som händer....
 
Kram alla goa vänner där ute <3
 
 
 
 
 

Full fart på det nya året...

Året har startat i raketfart. Jag har jobbat en hel dag. Samt några timmar i lördags. Är just nu i ett "flow" som gör att jag trivs ypperligt på mitt arbete. Mycket har nog att göra med att vi har fått så många nya fina kollegor som piggar upp stämningen. Toppen tycker jag. Till viss del har det givetvis också att göra med att jag håller mig undan från tidigare energitjuvar.
 
Jag har hunnit vara ner till Luleå en sväng. Var till en annan "tatuerare" och försökte rädda det som räddas kan. Ja, jag var ju till en här i stan. Som gjorde mina ögonbryn och eyeliner. Men hon var rena katastrofen visade det sig. Hon har använt för lång nål så att några blodkärl har brustit. Med resultatet att jag är och kommer att förbli "blåsvart" i yttre ögonvrån. Ofrivilligt... Nåja. Dessutom fick jag svarta ögonbryn. Jag bad om mörkbruna... Nåja. Hon är urgullig. Men inte så duktig som man kan önska.
 
Snålheten bedrog visheten och jag valde att chansa istället för att betala en resa till Luleå.
Men men...gammal kärring så det gör inte så mycket. Hade jag varit yngre hade jag brutit ihop. Shit happens.:)
 
Nåväl. Har ju hittat en tjej som försöker hjälpa mig. Och hittills verkar det lovande. Kommer aldrig att bli bra. Men betydligt bättre.
 
Handarbetat i massor. Har inköpsförbud på garn. Måste tömma mina förråd  lite. Så nu har jag gjort slut på allt lovikkagarn och gjort fem par vantar i blandade färger. Dessvärre ställde jag in tvättmaskinen lite fel så dom vart lite mindre än tänkt. Ett par vart kasserade. Men fyra går att rädda. Dom blir nog helt ok. Dessutom har jag hunnit göra tre filurer på beställning. Jättekul att dom är uppskattade. Idag har jag gjort en volangsjal och ska nu börja på en matta.
 
I fredags vart det tråkigheter. Pappa satt i väntrummet på sjukhuset för att träffa diabetessköterskan när han hastigt insjuknade och fick en stroke. Tur i oturen befann han sig på rätt ställe för att få snabb hjälp. Det har gått bra. Rörelser och tal återkom ganska snabbt. Nu har han bara lite problem med synen och är lite vimsigare än vanligt. Självklart är han även vansinnigt trött. Men vid gott mod och man ser att det går åt rätt håll. Får nog komma hem under veckan.
 
Tungt att inse att föräldrarna börjar bli gamla och man får vara rädd om varje dag man får ha dem kvar.
 
 

Muffinsbak

En kollega skrev på fb att hennes son skiulle baka muffins aldelens själv. Det fick mig att minnas tillbaka i tiden då jag var sex år och gick på lekskolan som det hette då.
 
Minns att vi hade samling varje dag. Fruktstund kallades det. Vi fick även höra en saga under den stunden.
 
Det fanns en burk i klassrummet. En burk med lappar med varje barns namn på. En gång i veckan drogs ett namn. Och den som fick sitt namn uppropat stod på tur att få baka. Vilken lycka då den dagen kom.
 
I ryggsäcken hade man med sig allt som behövdes. Muffinsmix. Bullformar. Kakburk. På studsande ben tog man sig til lekis.
 
Bakandet var en helig stund. För då fick man ha en av fröknarna alldelens för sig själv. Man kände sig så stor och duktig när man kämpade med sina muffins.
 
Och jag kan ännu i dag minnas lyckan när man kom hem från skolan med muffins som man gjort alldelens själv. Så stolt man var när man fick bjuda på bakverken hemma...
 
 
 

Nytt år - nya kunskaper...

Jag gillar ju som bekant att lära mig nya saker. Så i år är min stora utmaning att lära mig läsa tarotkort. Flummigt? Kanske det. Men jag tycker om lite hokus pokus och saker man inte kan förklara.(Undrar om det är anledningen till att jag dras till ugglor och trollsländor?) 
 
Har alltid gjort det. Kanske dags att bejaka den sidan och se vart det leder. 
 
Sen kanske det blir en liten resa till hösten. En andlig kryssning. Tycker det låter jättespännande med olika föreläsningar. Har redan en som vill följa med mig. Och jag försöker få med mig två till. Vi får väl se.Jag kanske blir trollpacka i mitt nästa liv.