Det oundvikliga....

Sen i torsdags har jag försökt skjuta upp det. Det går över av sig själv... Men icke. Idag var jag tvungen. Jag fick boka en akuttid till tandläkaren.
 
Fick komma redan klockan ett. Men tyvärr var min vanliga tandläkare inte på plats. Men idag hade jag så ont att jag struntade i det. I vanliga fall hade jag väntat. För min tandläkarskräck är djupt rotad i mig sen jag var liten.
 
Men jag var totalt slut efter att varken kunnat sova, dricka eller äta ordentligt. Kan ju inte äta värktabletter så det var ohållbart.
 
Nåväl. Jag tog mig dit i alla fall. Tanden var både inflammerad och infekterad. Så det fanns bara en utväg. Rotfyllning. Jag studsade nog i stolen där jag satt. Men efter en stund insåg jag det....
 
Min "nya" tandläkare var otroligt trevlig att ha att göra med. Och jag kände inte en tillstymmelse till smärta när han jobbade. Dessutom var han snabb. Känner mig inte ett dugg orolig när jag tänker att jag ska tillbaka om en månad för att få det klart.
 
Så jag vart nog lite omvänd. Tror nästan jag ber att få byta tandläkare permanent. För nu kände jag mig riktigt trygg.
 
 
#1 - Malin

Jag har också tandläkarskräck :( och har också en gång råkat ut för rotfyllning. Minns smärtan när jag gick upp för marmortrappan till tandläkaren med fasa, den gången var jag så tacksam över tandläkaren som fick till problemet ganska snabbt.

Och du jag kan säga dig att vanliga receptfria värktabletter hjälpte inte det minsta.

Kram

Svar: Jag tror vi alla har dåliga erfarenheter av tandläkare. Vilket är synd.
// Marianne

#2 - SysterYster

Tandläkarskräck!! Bara förnamnet!! Har nu en tandläkaree som fått mig att ens våga komma dit. Midazolam heter mitt stöd.

http://www.bloglovin.com/viewer?post=296658771&group=0&frame_type=b&blog=2981771&frame=1&click=0&user=0

Svar: Vi har ju haft samma tandläkare. Det säger väl allt. :/
// Marianne

#3 - SysterYster

Blev visst lite fel där. Tror det skulle vara:

http://kirunaskatan.blogg.se/2011/september/utkast-sept-21-2011.html

#4 - Ezter

Då ska du absolut byta till den tandläkaren! Superviktigt att känna sig trygg! Men vänta tills efter nästa besök, så du är säker :)

Svar: Absolut. Det ska jag göra.
// Marianne