Kan det vara så att....

mina förkylkningar under senaste tiden inte har varit förkylningar???
 
Jag har mer och mer börjat fundera på om det i själva verket har varit min tand som spökat. För tanden var ju både infekterad och inflammerad. Detta kan ju ge symtom i form av dov, molande värk samt även svullnad i käkarna. Feber och allmän olustkänsla. Detta i kombination med allergisk snuva kan man väl misstolka som förkylning. Eller vad tror ni?
 
För min "förkylning" ville ju aldrig bryta ut på samma sätt som en vanlig brukar göra. Hmmm. Man kan inte så noga veta.
 
Hur som helst har jag blivit mycket fräschare i kroppen sen jag var till tandläkaren i måndags. Piggare. Ingen värk. Inga ilningar. Så skönt.
 
Har till och med tagit mig på ett underbart spinningpass.
 
 

Det oundvikliga....

Sen i torsdags har jag försökt skjuta upp det. Det går över av sig själv... Men icke. Idag var jag tvungen. Jag fick boka en akuttid till tandläkaren.
 
Fick komma redan klockan ett. Men tyvärr var min vanliga tandläkare inte på plats. Men idag hade jag så ont att jag struntade i det. I vanliga fall hade jag väntat. För min tandläkarskräck är djupt rotad i mig sen jag var liten.
 
Men jag var totalt slut efter att varken kunnat sova, dricka eller äta ordentligt. Kan ju inte äta värktabletter så det var ohållbart.
 
Nåväl. Jag tog mig dit i alla fall. Tanden var både inflammerad och infekterad. Så det fanns bara en utväg. Rotfyllning. Jag studsade nog i stolen där jag satt. Men efter en stund insåg jag det....
 
Min "nya" tandläkare var otroligt trevlig att ha att göra med. Och jag kände inte en tillstymmelse till smärta när han jobbade. Dessutom var han snabb. Känner mig inte ett dugg orolig när jag tänker att jag ska tillbaka om en månad för att få det klart.
 
Så jag vart nog lite omvänd. Tror nästan jag ber att få byta tandläkare permanent. För nu kände jag mig riktigt trygg.
 
 

Händelserik dag

Klockan 04:30 ringde väckarklockan. Då var det dags att välta grabbarna ur sängen. Dom skulle åka buss till Luleå och Teknikens hus. Någon tävling. Kommer hem ikväll vid 22-tiden. Lång dag.
 
Jag kröp ner under täcket och sov en liten stund till. När jag vaknade hade jag blixtrande huvudvärk. Suck. Inget jobb idag heller.
 
Jag fick mina fyra prov och mina inlämningar rättade och betygsatta. Det hade gått lika bra som vanligt. Skönt. Nu har jag bara fyra avsnitt kvar innan kursen är klar. Prov den 3 juni.
 
Dottern har sett till att jag har vankat av och an och bitit på naglarna. Hon körde upp idag. Och klarade det. Min lilla tös har nu blivit vuxen och har nu körkort. Detta innebär även att min bil plötsligt försvann. Men hon har inte fått den. Bara låna än så länge. Vi har inte bestämt dess öde ännu. Men en bil ska hon få så småningom. Det har jag lovat.
 
Tur i oturen så hade jag "lurat" sambon att vara med på lottdragning för att köpa en beg bil från hans firma. Han vann och vi fick köpa en nyare bil till mig. Så nu får jag köra en volvo v50 istället för min s40. Ännu några år nyare. Det är en från -09. Få se hur jag kommer att trivas med den. Bakluckan är ett klart plus
 
Redan på lördag ska den få visa vad den går för. Då har en av grabbarna bakluppeloppis för att samla ihop lite slantar till skolresan. Vi får se hur mycket som ryms.
 
 
 
 
 

Långt mellan gångerna

Det blir inte så ofta jag skriver numera. Men dagarna vill inte räcka till. Så man får prioritera.
 
Vad har då hänt sen sist?
 
Jag fick ta bort gipset efter två veckor. Ingen spricka tack och lov. Men rejält ont ändå. Nu känns det bättre och skriva är längre inte något problem. Lite domnad tumme men det ger sig väl någon gång.
 
Sen vart det valborg och jag var ledig några dagar. Ganska skönt för då kunde man göra något om man ville och var inte begränsad av gips. Men gjorde inte så många knop. Vi var i stugan och tog det lugnt. Våra hyresgäster var på plats i husvagnen och dom verkade trivas.
Min far som börjar bli lite "gaggig" är som en kalv på grönbete när han är där. Pigg och glad. Han verkar må väldigt bra av att bada i badtunnan. Benen vart raska och kryckorna behövdes knappt. Roligt att se.
Min mor verkar också njuta i fulla drag i vagnen. Så roligt att ha dom där.
 
Sen har jag pluggat. Och gjort fyra prov. Tänkte försöka göra ett ryck och få klar medicinsk grundkurs före sommaruppehållet. Det ska nog gå. Har bokat in ett nytt provtillfälle den 3 juni. Då är det fyra prov till. Får jag G i kursen är jag nöjd.
 
I dag är jag hemma från jobbet- IGEN. Har ännu en gång dragit på mig en flunsa. Har aldrig varit så sjuk som det sista halvåret. Vet inte om det är kroppen som försöker säga mig något. Eller om det beror på att mina kära kollegor kommer på jobbet fast dom är sjuka. Men nu jädrans ska jag boosta med vitaminer och allsköns huskurer för nu får det vara nog. Ska ju snart ner till Stockholm och då vill jag absolut inte vara sjuk. För schemat är verkligen fullspäckat.
 
Tips på huskurer mottages tacksamt.