Ett litet problem...

eller.. det är väl inte litet egentligen. Men ett vardagligt och troligen ganska vanligt problem. Det där med att hitta en BH som passar. Inte så enkelt som man kan tro.
 
Jag är som ni vet ganska överviktig. Jag är dessutom ganska bystig - som det verkar. För det går inte att hitta en bh i min storlek i stan. Jag måste beställa. Vilket jag tycker är konstigt. För jag äv väl ändå inte ensam i sverige att ha en sån kropp som jag har.
 
Är man smal med stora bröst - finns det massor att välja på. Snygga saker med spets och roliga tyger, färger och mönster. Men är man som mig naturlig, utan silikonpattar, finns det nästan inget alternativ. Även om man är stor vill man väl känna sig snygg under?
 
Jag drar alltså storlek 95 F. 
 
I går var jag på jakt igen för femtioelfte gången. Kappahl... Storlekar upp till E. Lindex...Likadant. HM...ha-ha. Vilket skämt. Det slutade med att jag fick nätshoppa. Inte så roligt när man inte kan prova men vad gör man?
 
Efter mycket sökande hittade jag trots allt relativt snygga bh:ar som verkade bra. Inga roliga färger och mönster utan vanliga tråkiga svarta och vita. De hade breda axelband (slipper få gropar i axlarna) och som verkar hålla brösten på plats (allt för ofta är som konstruerade så att brösten ramlar ut om man böjer sig... ) Och var i min storlek. Dom kostade inte heller en hel förmögenhet.
 
Många tankar slog mig när jag försökte hitta rätt i djungeln ... varför i hela friden har man vaddering i stora storlekar? Man vill ju för bövelen inte ha ännu större attribut. Och varför pushup? Jag vill ju inte ha dom upptryckta i ansiktet. Jag vill ha en funktionell och gärna snygg bh. En som håller boobisarna på plats. Så att kläderna sitter hyfsat trots valkarna.
 
Och det senaste geniala.... Soft bh utan byglar i mjukt tyg. Inte f-n håller dom för en tung eller stor byst. Dom töjs ju ut så att man får söka brösten i navelhöjd. Hur tänkte man där egentligen? Ska man inte få ha en snygg, bra och funktionell bh när man är större än idealet?
 
Är det bara jag som är felkonstruerad och gnällig eller är det fler där ute som har samma problem?
 
 
#1 - jeanette sandelin

Inte ens på Eva-Nette eller Triumph fanns bh till mig. Jag har 80 G.Enda alternativet är att rasa i vikt så jag kommer i de urbra som jag har hemma och som jag växt ur.
KRAM och glad fredag.

Svar: Ja viktminskning verkar vara mitt alternativ oxå. Kramen :)
// Marianne

#2 - Ezter

Min kompis köper bh på nåt bh-party. De är dyra, men man får hjälp att prova ut rätt storlek och så ska de vara jättesköna!
Själv köper jag bara svarta, vita eller hudfärgade... Trots normalstorlek.

Svar: Dom brukar visst ha bra kvalitet på hem-visningarna.
// Marianne

#3 - Kajsa

Det är en krånglig historia det där med bh-ar nästan oavsett hur man ser ut. Om inte annat så skaver någon söm... :/

Svar: jädrans obekvämt :)
// Marianne

#4 - Bosse Lidén

Jag blir mest störd på att ingen hjälper mig. Sist gick jag in i en modeaffär och frågade damen. "Ursäkta! Vet du vilken storlek jag ska ha på min BH?" Först blängde hon på mig, sedan bad hon mig att dunsta fortare än min egen skugga. Trodde hon att är Lucky Luke eller? ;) Livet är knepigt ibland. Önskar dig en fin lördagskväll. Kram Bodil ;)

Svar: Du är inte klok "Bodil" :)
// Marianne

#5 - Catarina

Åh, det där känner jag bara alltför väl igen. Men sen de där bh:arna som kom upp i reklamen på tv 3 som är som en top o passar till allt. De är helt underbara. Man känner dem inte, de formar perfekt, inga axelband som glider, som att vara utan bh. Jag kommer alltid att ha såna bh:n framöver. Har sett att de finns på citylook o ibland på baksidan av veckotidningar o nu i fler färger. Kan verkligen rekommendera den :)

Svar: Har testat. Men den jag provade funkade inget vidare. Är väl för framtung :)
// Marianne

#6 - SysterYster

Håller med!! Har alltid haft ett litet helsicke att få tag på BH som passar. Ingen skillnad alls vare sig jag har varit tjock eller smal. Behöver idag 80/85 E/F, Nix pix!! Efter min stora viktnedgång trodde jag "bopparna" skulle krympa de med...jooo säääkert!!
Viktminskning är ingen garanti!!
Fick till svar när jag frågade på en av klädkedjorna här i stan: -Vi tar inte in så stora storlekar. De säljer så dåligt...döööhh???
Klart de inte säljs när de inte finns!! Tyvärr är det så för oss sämre lottade i BH djungeln. Nätshopping eller ta kontakt med "BH-Åsa". En bekväm BH som håller allt på plats utan att skava och skära in. Något som fungerar när man böjer sig ner för att plocka upp något från golvet. Gärna något snyggt med. Det vore väl drömmen??

'

Svar: BH-Åsa är så dyr. Men räddningen vart Miss Mary of Sweden.
// Marianne

#7 - Bosse Lidén

Jag vet. :) Min mamma gick alltid och kallade mig för Bodil när mitt här blivit för långt, när det gällde hennes smak. :) Hoppas du har vårväder i helgen. Kram B

Svar: :)
// Marianne

#8 - SysterYster

http://www.bonprix.se/
Snygga, billiga och vettiga storlekar!!

#9 - linellas

rolig bild!