Ett litet problem...

eller.. det är väl inte litet egentligen. Men ett vardagligt och troligen ganska vanligt problem. Det där med att hitta en BH som passar. Inte så enkelt som man kan tro.
 
Jag är som ni vet ganska överviktig. Jag är dessutom ganska bystig - som det verkar. För det går inte att hitta en bh i min storlek i stan. Jag måste beställa. Vilket jag tycker är konstigt. För jag äv väl ändå inte ensam i sverige att ha en sån kropp som jag har.
 
Är man smal med stora bröst - finns det massor att välja på. Snygga saker med spets och roliga tyger, färger och mönster. Men är man som mig naturlig, utan silikonpattar, finns det nästan inget alternativ. Även om man är stor vill man väl känna sig snygg under?
 
Jag drar alltså storlek 95 F. 
 
I går var jag på jakt igen för femtioelfte gången. Kappahl... Storlekar upp till E. Lindex...Likadant. HM...ha-ha. Vilket skämt. Det slutade med att jag fick nätshoppa. Inte så roligt när man inte kan prova men vad gör man?
 
Efter mycket sökande hittade jag trots allt relativt snygga bh:ar som verkade bra. Inga roliga färger och mönster utan vanliga tråkiga svarta och vita. De hade breda axelband (slipper få gropar i axlarna) och som verkar hålla brösten på plats (allt för ofta är som konstruerade så att brösten ramlar ut om man böjer sig... ) Och var i min storlek. Dom kostade inte heller en hel förmögenhet.
 
Många tankar slog mig när jag försökte hitta rätt i djungeln ... varför i hela friden har man vaddering i stora storlekar? Man vill ju för bövelen inte ha ännu större attribut. Och varför pushup? Jag vill ju inte ha dom upptryckta i ansiktet. Jag vill ha en funktionell och gärna snygg bh. En som håller boobisarna på plats. Så att kläderna sitter hyfsat trots valkarna.
 
Och det senaste geniala.... Soft bh utan byglar i mjukt tyg. Inte f-n håller dom för en tung eller stor byst. Dom töjs ju ut så att man får söka brösten i navelhöjd. Hur tänkte man där egentligen? Ska man inte få ha en snygg, bra och funktionell bh när man är större än idealet?
 
Är det bara jag som är felkonstruerad och gnällig eller är det fler där ute som har samma problem?
 
 

Sexy and I know it

I går hade jag en riktig skitdag. Mådde verkligen riktigt jävl..t. Dags för en svacka. Kämpade verkligen igenom arbetsdagen. Lite jobbigt att prata i telefonen och försöka vara trevlig när man får kväljningar varje gång man svarar. Men det gick. Fast det var tungt. Var så nära att ge upp helt och hållet. Säga upp mig på stående fot och försöka hitta något annat att göra.
 
Fast det gjorde jag givetvis inte för jag trivs faktiskt på mitt jobb. Men jag är inte riktigt återställd ännu efter min krasch. Det kommer att ta lååång tid innan jag är helt på banan igen. Och vissa dagar känner man sig bara helt enkelt värdelös.
 
Idag kändes det redan mycket bättre. Men en god natts sömn kan vara den rätta medicinen ibland. Så det gick mycket bättre. Och det var inga problem att ta sig genom dagen. Mycket tack vare mina fina kollegor som orkar lyssna på mina klagovisor.
 
 
När jag kom hem fick jag mig ett gott skratt. Min syster hade varit förbi och lämnat en försenad present. En jättefin väska liknande en uggla. I den en nessesär som åxå såg ut som en uggla (fylld med allt man kan behöva). Ja, jag är en rugguggla och älskar ugglor. Hon hade dessutom sytt en sparkdräkt åt mig.
 
 
I paketet fanns även en bit tyg. Ett gult tyg med hasselnötter på. Det var extra kul eftersom jag tydligen hade haft en dress i sånt tyg (eller liknande) när jag var liten. Den hade hon tydligen varit väldigt avundsjuk på. Tänk att hon har gjort sig besvärt att ragga fram sånt tyg. Kan inte ha varit det enklaste. Det kallar jag genomtänkt present....
 
 

Underbart är kort...

Så där ja. Då var det sista dagen på sportlovet. En välbehövlig ledighet som har innehållit både glädje och sorg.
 
Vädret har vl inte varit det bästa. Varmt men mulet och blåsigt. Men det gör inte så mycket. Har suttit inomhus och umgåtts med min famij.
 
Helgen var vi i stugan men sen for vi hem. Hade lite som behövde fixas.
 
På onsdagen vart jag ju vuxen. Hela 50 år. Känns superkonstigt. Men det var ändå roligt. Firats precis på ett sätt som fungerar för mig. Utan ståhej. Bara lugnt och skönt.
 
Började min dag med att fara till en nagelteknolog där jag satt tre timmar och vart ompysslad. På mina kollegors bekostnad. Sen for vi till stugan igen. Där mina föräldrar hade flyttat in i sin husvagn. Jättekul att ha dom där. Och pappa verkade må så bra av att få se något annat. Glad och pigg. Satt och myste i stugan hela kvällen med brasan sprakande i kamminen.
 
På fredagen fick vi dåliga nyheter. En av mina fina farbröder hade somnat in. Skulle fyllt 80 i år. Vi har inte haft så mycket kontakt fast vi bor i samma stad men det känns ändå tomt. Han har ju alltid funnits där. Men det är ju livet.
 
Idag är det sönda och jag sitter och förhandlar med mig själv. Ska jag fortsätta mina studier eller inte? Har haft en formsvacka ett tag. Och vet inte riktigt vad jag vill. Ska i alla fall börja jobba heltid igen i morgon. Så vi får väl se. 
 
Sedan behöver jag verkligen komma igång med min träning. Den har också legat på is ett tag. Men i morgon ska jag ta tag i saken igen och gå på ett danspass. Det ska bli jättekul. Och så får man ju så fasligt mycket energi av det.
 
Kanske så mycket att man kan plocka fram kameran igen. För nu är det länge sen...