Äntligen över

Nu är jag klar hos tandläkaren för den här gången. Förra veckan fick jag vara dit och lägga på ett nytt lock i väntan på att få tanden färdigbehandlad. Men nu... Nu är den hel. Tänka sig... Jag har överlevt en rotfyllning.
 
Två dagar efter ringde dom från tandläkaren igen.... Det var dags för den årliga kontrollen. Hos tandhygienisten. Och kan man tänka sig. Jag var mer orolig att låta henne peta tandsten än vad jag var med min nya tandläkare... Konstigt. Nåväl. Jag gick igenom besiktningen och behöver inte gå dit på ett tag nu.
 
I helgen är det festival i stan. Men jag har bestämt mig för att vara snål och strunta i den i år. Det enda som hade varit kul att se var Doug Seegers och Status Quo. Men jag fick nog mitt lystmäte av festivaler och musik tillgodosett i Stockholm.
 
Gubben flög i alla fall ner till storstaden igår för att hämta hem en ny leksak. En motorcykel. Kul. Hans stora intresse som legat på is i många år. Och ska jag vara ärlig så älskar jag motorcyklar jag också. Men jag nöjer mig med min moppe.
 
Tog med mig ena sonen och for till stugan en sväng. Sov över en natt men sen ville han hem igen. Och mig spelar det ingen roll. Bara jag får sitta och handarbeta i ett hörn. Det är det jag fokuserar mig på just nu.
 
Tråkigt nog har nog våra underbara hyresgäster flyttat.
 
Två arbetsveckor kvar innan semester. Ska bli skönt. Och för första gången på länge har vi inget inplanerat. Vi tar dagen som den kommer. Känns toppen. Nåja... Lite planerat har jag nog allt. Har bokat tid för tatuering av mina ögonbryn i augusti.
 
Och ett besök hos en ögonklinik. Funderar nämligen på att låta operera mina ögon. Så jag slipper min dåliga syn och skitiga glasögon. Hoppas det går att göra något åt mina blå.
 
Dessutom väntar jag på besked om och när jag får göra om min tatuering på armen. Min tatuerare är nämligen tillbaka i huset bredvid. Så lite ska jag ta mig för i alla fall. Tingeling!
 

Det är i alla fall myggfritt

Hoho ja ja... Tiden bara rusar förbi. Tid för att blogga finns inte just nu. Eller det finns det väl egentligen. Men jag prioriterar annat.
 
På jobbet finns det massor att göra. Men det blir nog bra. Vi har fått massor med nya duktiga och jättefina kollegor. Ända från förra sommaren har det fyllts på. Och det behövs. Det skapar en jättetrevlig stämning runt om. Inget tjafsande i onödan. Som jag märkt av i alla fall....
 
Hemma finns det alltid något att plocka med. Städning av klädförråd, matkällare och skrotsamling under trapp har varit dagens projekt. Samt lite tvätt förstås.
 
Men jag har även hunnit med att göra i ordning ett cv och ett personligt brev. Tänkte skicka ut några jobbansökningar bara för skojs skull. Och se om man duger någon annanstans.
 
I stugan har vi tillbringat all ledig tid. Utom idag då förstås. Vi for hem redan igår då vädret inte varit allt för bra den här midsommaren.
 
Snöfall och + 3 grader känns inte helt ok. Men jag har ju själv valt att bo här så. Grönt och vitt är ju ganska snyggt tillsammans. Även om det inte är jul. Och myggen lyser med sin frånvaro.
 
Vi har fått världens finaste hyresgäster i vår knipholk. Inte bara två utan tre ugglor. Pärlugglor. Dom är så rasande fina att man kan stå och beundra dom i timmar. Helt orädda och nyfikna. Hoppas dom kommer fler år.
 
Nu ska jag ta och försöka få iväg några ansökningar. Vi ses/hörs snart igen...Tror jag :)
 
 
 

Saknat mig?

Nu är det länge sen jag skrev igen. Men tiden bara rusar på. Sist var i slutet av maj och min rotfyllning hade blivit ett faktum.
 
Efter det har jag och dottern varit till Stockholm. Äntligen. Vi hade några sköna dagar i storstaden. Vi kom ner på torsdagen och checkade in på ett litet enkelt hotell på Västmannagatan. Lite shopping hann vi med och även hämta ut biljetterna till fredagens festival.
 
På kvällen strålade vi samman med goda vänner och åt middag på Hardrock cafe. Gott och mycket trevligt. Vi gick sedan vidare till en annan pub med hårdrocksstuk. Anchor. Lite trångt. lite dåligt med sittplatser för trötta fötter. Men en öl slank det ner i alla fall. Sen gick vi vidare till en "byggarbetsplats". Eller det såg ut som en ända till man kom in på RoQ. En Biljardhall med dart och pub. Nice. Nästa anhalt var hotellet och sängen.
 
Fredagen vart det lite frukost och några timmar på stan innan vi for till Gärdet och var med på Stockholm fields festivalen. Mycket folk. Mycket köande. Mycket få toaletter. Mycket dåligt skyltat. Mycket lite personal. Men förbaskat mycket bra musik. Slayer, Ghost, Danzig, Mastodon och sist men inte minst Metallica. Det finns bara ett Metallica och dom är så jädrans bra. Sen vart det t-banan hem till hotellet. Gick förvånansvärt snabbt att ta sig därifrån.
 
Lördagen gjorde vi ett besök i Gamla stan. Såg när alla maratonlöpare sprang förbi. Hu vad många dom var. Vilka kämpar. Sen strosade vi med tunga och trötta ben till slottet. Lyssnade på kungliga musikkåren. Såg på vaktavlösning. Och så var vi in på livrustkammaren och tittade på deras utställningar. Jätteimponerande.
 
 
Sedan tog vi våra väskor och flyttade ut till Rissne till världens bästa vänner. Där åt vi gott. Drack gott. Umgicks. Sov gott och fyllde den redan fulla resväskan med både skor, kläder och en väska. Så uppassad blir man aldrig annars. Nästan så man fick dåligt samvete.
 
På söndag eftermiddag flyttade vi igen. Denna gång till ett lite frächare hotell bredvid centralen. Fixade till oss och for ut till globen för att avnjuta kvällens konsert med Aerosmith. Den var på tele2 arena. Synd att det inte var så mycket folk. Bara ca 10 000. Men den rymmer det dubbla. Men konserten var grym. Still going strong. Tyvärr var ljudet lite halvtaskigt emellanåt. Dottern började dessvärre se riktigt risig ut. Tålde inte luftombytet utan drog på sig en rejäl förkylning.
Efter konserten var det dags att ta sig tillbaka till hotellet flör att hinna sova några timmar. Det var lite tveksamt om vi skulle kunna fara hem då dotterns öron hade slagit igen och febern steg. Men vi inhandlade lite läkemedel och kämpade på.
 
På planet var jag så trött att jag hann somna innan vi lyfte. Med tanke på hur flygrädd jag är så.... Men det är jobbigt att leva rockersliv....
 
Hemma vart det att packa upp och plugga. För på tisdagen var det dags att göra fyra skrivningar. De sista i kursen. Kändes ganska okej. 
 
På torsdag fick jag domen. Hela kursen slutade med VG. Så nu ska jag kasta mig in i en ny kurs. Den här gången blir det etik.
 
Håller just nu på att försöka få ihop det för att ta en sista minuten till värmen inom en eller ett par veckor. Men vi får se hur det går. Det är svårare och dyrare att ta sig från Kiruna till Stockholm än att fara utomlands. 
 
Men en passbeställning har jag i alla fall gjort. Den kommer till veckan förhoppningsvis.
 
Nu orkar jag inte skriva mer. Ska försöka återkomma igen snart istället.
 
Ha det gott kära vänner :)