Sommartider

Så var det äntligen semester. Och den har börjat med en rivstart.
 
Först (i fredags) packade jag och dottern in i bilen och for ner till tornedalen. Resten av familjen hade andra planer. Men vi for ner själva. På lördagen for vi in till finland och handlade. En dotter har ju blivit 18 och alko hägrade. Så efter mycket botaniserande bland flaskorna for vi tillbaka till svenska sidan. Där tog vi en sväng på Övertorneå marknad. Inga fynd. Utan det var en marknad som dom oftast är. Leksaker, godis, politik men inga strumpor den här gången.
 
På kvällen packade vi in syster, mor och far i bilen och for på en byafest hemma i pappas hemby. Dottern vid ratten. Det var jättetrevligt. Har aldrig varit med tidigare men gör gärna om det. Dom hade ordnat så fint nere vid sjöstranden. Mat, dryck, kaffe, fika, lootteri och dragspelsmusik. Vädret kunde man absolut inte heller klaga på. Och det bästa av allt... nästan inga insekter.
 
Vad som gjorde det extra bra var att en som varit i byn under sin ungdom hade gjort en bok om alla gårdar i byn, som man fick köpa. Ett jättestort arbete har man lagt ner. Kul att läsa om sin släkt. Och om gårdarnas historia.
 
(bilden har jag stulit av min syster)
 
 
Söndagen ägnades åt shopping på gränsbutikerna och inne i Haparanda. Givetvis fick IKEA också en del av våra surt förvärvade. Kom hem med bilen full av pinaler.
 
Måndagen tillbringade vi i bilen igen. Vi for hem. Ganska många vägarbeten. Men det får man ta. Dom måste ju få jobba någon gång om vi ska få bättre vägar.
 
Och igår, tisdag, gick jag över till grannen och tatuerade min arm. Den här gången hoppade jag inte över staketet. Mitt ärr i benet sitter fortfarande på plats sen förra gången. Man är ju ingen antilop direkt.
 
Vädret har varit bra de sista två veckorna. Hett som bara den. Inget för mig men andra måste få njuta. Jag gillar ju när det är runt 18-20 grader. Är det mer så mår jag bara dåligt.
 
Idag är det mulet och lite svalare. Så idag tänker jag kämpa på lite med mina studier. Man kan ju inte bara lata under semestern.
#1 - Bosse Lidén

Inga insekter och en bok om sin släkt låter spännande. Här har vi också en dotter som vill låna bilen. Tur att hon inte vill köra till Finland. :) Kram Bosse utan Tatueringar. Eller räknas det att jag ramlade i trappan i våras?

Svar: Fall i trappan som gett ärr räknas definitivt ;)
// Marianne

#2 - Ezter

Låter som ni hade jättetrevligt! Ha en fortsatt skön semester!

Svar: Tack vännen :)
// Marianne