En hjälpande hand

Tiden går så fort så att jag inte hinner med. Sova, äta och jobba. Det är det som upptar den mesta tiden.
 
På kvällarna slänger jag mig i en fåtölj med något handarbete. Mitt senaste projekt var en hjärtefilt till ett barn i Etiopien. Kul att kunna hjälpa på något sätt.
 
Tidigare ett år virkade jag hjärtekatter tlii hjärtbarn. så lite kan betyda massor.
 
Nu ska jag samla ihop restgarner ocs sticka raggsockor till behövande. Både i Sverige och i Syrien.
 
Fast just nu gör jag dock inte så mycket. Ligger nerbäddad mef flunsan. Andra gången på kort tid. Jag brukar faktiskt inte bli sjuk. Så jag antar att kroppen försöker säga mig något..
 
 
..
 
 
 
 
 
 

När tiden inte räcker till

Tiden bara susar iväg. Försökt klämma in någon extra timme på jobbet eftersom jag behöver all extra tid/pengar som jag kan få ihop. Måste ju vara ledig några veckor under våren för att göra min praktik. Så just nu tar jag det lite lugnt med pluggandet. Har ju börjat på min fjärde kurs. Nu är det medicinsk grundkurs som gäller.
 
I går ringde min lärare och berättade att allt var rättat och klart på tredje kursen. Och jag hade fått VG på hela kursen. Jag är nöjd. Med tanke på hur lite jag egentligen pluggar. Målet är ju G.
 
I dag har jag provat att spinna med byxorna bak och fram. Inget jag rekommenderar i alla fall. Dom blir så kort där bak. Man får sitta och dra upp dom hela tiden. Tror dock inte det syntes så tydligt
 
Jag har varit och kapat håret i dag oxå. Var less att se ut som en tvättbjörn. Grym utväxt med vita toppar är inte snyggt. Nu är jag för första gången på många år helt utan färg/toning. Kör helt naturligt. Visste knappt vilken färg jag hade längre. Men nu vet jag. Askblond. 
 
Vid nästa frissabesök blir håret dock vitt igen. Vilket för övrigt ska göras på min födelsedag. 
 
På kvällarna handarbetar jag bara så mycket som jag hinner. Har så mycket ideér som jag vill göra. Garn har jag. Men inte all tid jag behöver. 
 
Det här är ett av mina senaste projekt. En garnhållare som jag gjort om från en gammal avdankad teknanna. Ganska söt om jag får säga det själv. Kramen till er alla.
 
 

Dagens tanke

Att ta ett vinterbad efter en stund i bastun sägs ju vara bra för kropp och själ....
 
Att kliva ut genomsvettig efter ett spinningpass i - 18 grader, borde väl ha samma effekt???
 
 
(bilden har jag tjuvlånat. Om ni klickar på bilden så ser ni denna och många andra ljuvliga vykort)
 

Raketstart på året

Här går det undan. Det är redan den 9 januari. Har hunnit jobba tre dagar. Eller jobba och jobba... Det har kommit mycket emellan om man säger så. En stor del av min tid har gått till att försöka få rätsida på mitt schema. Men nu tror jag att det stämmer i två veckor.
 
Jag har hunnit vara på två spinningpass den här veckan. Fast gårdagens var ingen positiv upplevelse. För någon i min närhet hade parfym/rakvatten på sig. Och ju längre passet gick luktade det bara mer och mer. Till slut smakade tom vattnet illa. Jobbigt. Tur att det inte alltid är så.
 
Lite handarbete har jag hunnit med. Gjort klar en strumpa och ett par pulsvärmare.
 
Dessutom har jag hunnit vara och gjort tre skrivningar igår i kursen vård och omsorg 2. Och med en snabb lärare fick jag resultatet redan idag. VG på alla. Kan inte vara annat än nöjd.
 
I dag har jag också varit på skolan. Fått lära mig ta kapillära och venösa blodprov samt kolla blodtryck med hjälp av stetoskop. Skitkul.
 
Så nu är kursen klar. Och Medicinsk grund är på tur. Fast den har jag tjuvstartat med lite redan... Tänkte sätta lite fart så jag blir klar någon gång. Fast egentligen är det ingen brådska.
 
Idag tänkte jag ta ytterligare ett spinningpass. Men beslutade mig för att ta en slappardag istället. Det tycker jag att jag kan vara värd.
 
 
 

Den obligatoriska årskrönikan

Så sitter man här igen. Nytt år och man ska göra tillbakablickar till det gågna året. Men i år gör inte jag det. Istället satsar jag på att leva i nuet och se framåt. Det finns nästan inget gott i att titta bakåt. För det man oftast minns är de tråkiga sakerna. Så i år ska jag satsa min energi på saker som komma skall. Och den ska fyllas på med träning och annat energigivande. 
 
Och mycket roligt finns det att se fram emot.
 • Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann på bio
 • Pojkarna fyller femton i februari. (Byxmyndiga)
 • Dottern blir myndig i mars
 • Dottern blir förhoppningsvis klar med körkortet
 • Jag fyller femtio i mars. 
 • Stockholm fields 30 maj
 • Aerosmith konsert 1 juni
  Kirunafestivalen sista helgen i juni med Status Quo (kult)
 • Stockholmsresa inom kort
 • Må bra resa till hösten
 • Massor med träning
 • Handarbete i mängder
 • Kanske damma av kameran
 • Plugga vidare med nästa kurs som blir medicinsk grundkurs
Och det här är bara en liten del...
 
Energitjuvar har jag inget till övers för. Nu är det jag och mitt mående som står i centrum. Jag ska försöka försöka fortsätta på inslagen bana och se på livet med nyfikna ögon. Göra sådant som får mig och mina nära att må bra.
 
Hoppas att alla ni där ute får ett nytt spännande år att se fram emot. Kram på er alla och god fortsättning.