Akutfall

I går återvann jag min frihet. Jag slapp mitt gips. Ingen spricka men en liten cysta i tommen. Men inget man gör något åt. Brukar ju dyka upp på konstiga ställen. Hade problem med såna i mitt knä också innan jag opererades för några år sen. Inge farligt alltså. Värre var det med en annan patient.
 
I går när jag satt och väntade på att få bort gipset kom det in en pappa med sin lilla son i en bilstol. Uppskattningsvis 8 - 9 månader gammal. 
Han tog en nummerlapp. Ställde sonen på golvet och satte sig och helt obekymrat surfa på telefonen. Jag hann bli ganska irriterad på pappan. Sitta och surfa när sonen var blodig från topp till tå. Såg ut som att han var överkörd av ett tåg eller något värre. Dock väldigt glad och nöjd...Konstigt.
 
Efter en stund kom förklaringen. Det var inte så allvarligt som det såg ut. 
 
Tidigare på morgonen hade lillkillens storebror velat vara snäll. Tyckte att lillebror hade lite långa naglar. Så han ville hjälpa till. Fick tag i en sax av modell större.....Han hade klippt lite mer än nödvändigt om man säger så. Fingertoppen hade följt med. Och ni vet ju vad mycket blodkärl det finns där...
 
Han hade redan varit och fått det översett tidigare av en läkare. Men plåstret/bandaget hade blött igenom. Och lillkillen tyckte det var spännande att suga på bandaget. Därav det katastrofala utseendet. Det var inte så mycket blod egentligen. Men på en lillknodd såg det ut som flera liter. Han vart omplåstrad på nytt. Lika glad som tidigare. (fast jag kan tänka mig att han inte varit lika glad tidigare på dan då det hände....)
 
 
#1 - Ezter

Men herregud!

Svar: så kan det vara
// Marianne

#2 - Anonym

Spyless på detta knappande på dessa telefoner!! Försöker man prata med någon har de inte tid att svara. Och hur i hela helv... kan man sitta och skicka/läsa SMS när man kör bil? Övergår mitt förstånd. Själv har jag mer eller mindre gått i strejk, läser och svarar så lite som möjligt på dessa. Vill någon mig något får de väl ringa!! Men det är jag det. :)

Svar: Tycker oxå dom används i tid och otid. Lite respektlöst faktiskt.
// Marianne

#3 - Bosse Lidén

Förstår att du reagerade på pappan. Det kommer att bli en syskonskröna i framtiden. Jag har också fått diagnosen cysta i knät. Fast jag skippade operationen. Skönt att slippa gipset? Korkad fråga. Ha det bra. Kram Bosse

Svar: Saknar det inte för en sekund :)
// Marianne

#4 - Susan

Fy f.. vad jag blir förbannad på förälder som "leker" med sina mobiler när de har sina barn i närheten.....Tänk så mycket både barnet och de själva missar av den där underbara närheten man får av att bara titta på varandra!!! Grrr.
Men kram och grattis till dig!

Svar: Håller med dig fullt :)
// Marianne