Rymdvarelse i Kiruna

I dag på rasten satt vi som vanligt och pratade om allehanda ting. På något underligt sätt hamnade vi på 70-talet. Och plötsligt dök rymdvarelsen lilleman upp i minnet.
 
Året var 1970 och det skrevs löpmeter i dagstidningar om ufo-observationer i Norrbotten och Kiruna. Mystiska ljussken och snabbt rörliga föremål.  Det skrevs även om en rymdvarelen som man sa sig ha sett. Givetvis var det många som var övertygade fanns. Framför allt barnen. Hur det nu var med det får vi väl aldrig veta men det var i alla fall ett ypperligt sätt att få ungarna att hålla sig inne på kvällarna. För inte vågade man sig ut efter mörkrets inbrott.
 
Fast visst hände det att man samlade ihop ett gäng modiga ungar som smög sig ut med ficklampor i högsta hugg för att söka honom. Och rackarns vad man sprang oh skrek om något råkade röra sig. Nästan så man gjorde ner sig. Jag var sex år det året som allla pratade om "Lilleman".
 
Jag vill minnas att han beskrevs som en en liten gestalt med en stor rock och en starkt lysande lampa. Kanske en föregångare till den älskade E.T?
 
Har försökt hitta mer info om honom på nätet utan att lyckas. Kanske någon av er där ute i cyberrymden kommer ihåg mer om honom?
 
(Lånad bild)
 
#1 - Ezter

Spännande att se om någon mer kommer ihåg!

Svar: Jag hoppas på det i alla fall
Marianne (Sturkans Allehanda)