Trafikkunskaper

Tanken är ju att dottern ska ta körkort. Har tidigare i höst skrivit in henne på teorilektioner. Vilket har visat sig vara riktigt bra. Hon har legat lite lågt med körandet, så nu för två veckor sen tog jag tag i saken. Sa till henne att stänga av tv:n och gå och klä på sig. För nu skulle vi ut och träna. Och det var det bästa jag gjort på länge. Vi har nu varit ut nästan varje dag. Och det går framåt med stormsteg. För när man sitter bredvid och glömmer bort att man ska instruera och kontrollera och tittar på allt annat istället...då är man väl så avslappnad och litar på föraren så mycket som man kan...eller vad tror ni?
 
Det är faktiskt nyttigt att få vara handledare. Man får själv också lära sig saker. Den här skylten har jag till exempel aldrig stött på förut:
 
 
 
gångfartsområde gäller följande regler.
  • Fordon får inte föras med högre hastighet än gångfart
  • Fordon får inte parkeras på någon annan plats än särskilt anordnade parkeringsplatser
  • Fordonsförare har väjningsplikt mot gående
 
 
#1 - Agneta

Visst är det nyttigt!
Jag tyckte att det var jobbigt i början, och satt på helspänn när dottern körde, men nu går det jättebra:-)Det känns som det närmar sig nu, halkkörningen är inbokad i slutet av okt och sedan är det nog snart uppkörning därefter.
Sonen får börja övningsköra i feb, men jag hoppas han vill vänta. Vore skönt att pausa lite...

Svar: Jag hinner få hämta andan ett år innan det är dags igen. Men då blir det dubbelt upp....
// Marianne

#2 - Syster Yster

Fnys!! Hjälpa henne och inte mina barn ;) :) *Vrider mig i skrattkramp*

Svar: :)
// Marianne