Tillbaka till civilisationen

Så där ja. Jag samlade ihop mina krafter och tog mej till Abisko för att delta på två planeringsdagar. Varit lite svajig men det har fungerat.
 
Har aldrig i mitt 49 åriga åriga liv varit i Abisko trots att det är så nära. Så det skulle bli kul att se hur det såg ut.
 
Jag hade väl inte allt för stora förväntningar innan vi for. Och tyvärr visade sig att jag till stor del hade rätt. 
 
Man hade tydligen missat att vi skulle ha kaffe och smörgås när vi kom fram. Så vi fick någon torr mjuk kaka istället.
 
Konferansrummet var iskallt och dragigt.
 
Maten var inte det som "vi" hade förbeställt. Och det som serverades till luncherna var inte speciellt gott. Första dan fick vi potatis och purjolökssoppa. I normalfallet är det något jag verkligen gillar. Men den här var inpregnerad med timjan. Blääää.
 
Middagen var inte heller det som beställts men det var ganska okej ändå. Vi fick gravad röding, suovasgryta och vaniljglass med hjortron. Ja inte samtidigt utan som förrätt, huvudrätt och efterrätt.
 
Stugorna vi bodde i var av varierande standard. Sunkigt. En stuga var inte ens städad. Och en del var svinkalla. Bland annat våran. Höll på frysa ihjäl på natten. Dessutom var det riktigt knarrigt. Man kunde absolut inte smyga. Och stormen som härjade under natten fick det att låta att det bodde fler i stugan än oss. Suck.
 
Frukosten var helt ok. Men lunchen idag....Hmmm. Hur kan man servera lasagne gjord på lammkött till ett stort sällskap? Det är långt ifrån alla som uppskattar det. Det smakade inte alls bra. Tur att vi fick frukt och godis så man höll sig hyfsat mätt ändå. En sak fanns som verkligen var riktigt gott. Det var kaffet.
 
Stormigt och kallt. Svinhalt. Och mörkt såklart. Så jag har fortfarande inte sett hur det ser ut i Abisko. Lite trist.
 
Men nu låter det som att jag har lidit och plågats hela tiden. Men så är det verkligen inte... Faktum är att jag har haft det väldigt trevligt. Framför allt i dag har det varit vansinnigt kul. Har skrattat och pratat så mycket. Har som jag tidigare sagt....världens bästa kollegor. Självklart kan man inte älska alla. Och visst har man olika åsikter och egenheter. Men dom är ändå toppen. Och alla underbara "vikarier" som ska få jobba kvar hos oss minst ett år... Dom är guld värda. Skönt att jobba i en sån blandad församling med både unga och äldre, killar och tjejer. Olika bakgrund och kunskaper. 
 
En underbar föreläsare fick vi också glädjen att lyssna på under förmiddagen.
 
Fredric Bohm. Han är psykolog, socionom, författare och en av Sveriges mest anlitade talare. Han arbetar som konsult med attityder och förändring som specialområden. Vansinnigt rolig med ett viktigt budskap.
 
Så även om mycket var halvtaskigt så har de här dagarna gett mej mycket. Och det jag tar med mig är allt det positiva.
 
Nu är det soffhäng och en tidig kväll som hägrar. För två timmars sömn är liiiite för lite för att jag ska känna mig pigg och utvilad.
 
Trevlig helg!
 
#1 - Ezter

Låter ju så där, tur ni hade kul iallafall :) Yngsta var i Abisko med klassen i nian :)

Svar: Jättekul. Och resten kunde man leva med... :)
// Marianne

#2 - Malin

Bodde ni på turiststation? Synd att det var så dåligt, men roligt att ni hade kul iaf.

Du måste åka dit fler ggr under andra årstider.

Svar: Jo vi bodde i turiststationens stugor. Roligt var det ialla fall och det är ju det som är viktigt.
i ska åka till en kompis stuga i Abisko till våren så vi får utforska lite :)
// Marianne

#3 - Malin igen

Jag hade extrem tur med vädret de ggr jag var dit, sommarväder. Vill gärna åka dit i tidig september ngn gång.

Svar: Hösten är nog fin där uppe :)
// Marianne

#4 - SysterYster

Bröt en av mina nya fina skidor när vi kom till Abisko tågstation efter en fjälltur på mellanstadiet. Gillar därför inte stället. *fnissar*