Häxan Surtant...

Idag är den där helgen på året som jag är lite extra irriterad. Och det är helt enkelt för att det är halloween. Den helg på året då köpmännen skor sig på importerade traditioner. Helgen då det dräller massor små söta spöken och monster i kvarteren. Och det är väl kul.
 
Så länge dom inte ringer på och tigger hos mig. För jag har verkligen ingen lust att ge godis eller pengar till för mig helt okända barn. Dessutom är det ju inte bara ett eller par barn vi pratar om. Det är många.
 
Jag tycker inte det är ok att dom grisar ner fönster och väggar med ägg och ketchup bara för att dom inte får något. I min värld tyder det här på respektlöshet och dålig uppfostran. Jag skulle aldrig i livet låta mina ungar gå och tigga hos främmande människor. Att dom busar hos släkt och vänner som godkänt det är en helt annan sak.
 
Det finns så många gamla och sjuka som har svårt att ta sig till dörren för att öppna. Att dom sedan straffas med "trick" är inte alls något jag förespråkar.
 
Jag är av den åsikten att man själv måste få välja om man vill falla för dessa traditioner eller inte. Vill man ha besök kan man väl hänga upp en välkommenskylt eller liknande. 
 
 
Visst. Jag är inte hjärtlös. Jag förstår att dom tycker det är kul att klä upp sig och busa. Och visst är dom fina, glada och goa ungar. Men som sagt.... Det blir för mycket av det goda.
 
#1 - Malin

Jag kan oxå vara utan den här amerikanska traditionen. Ngn så att de bara borde gå till dem som har pumpor utanför husen. Bra idé tycker jag.

Ljusfestivalen kändes magrare i år än tidigare, jag lägger upp några bilder under helgen så får du vara med på ett hörn.

Svar: Tack snälla. Det ser jag fram emot :)
// Marianne

#2 - Kajsa

Håller med om att amerikanska traditioner kanske inte passar så bra överallt.
Bor som tur är långt ute på landet så inga ungar drar omkring och busar här.

Svar: Skönt. Jag skulle gärna slippa.
// Marianne

#3 - Ezter

Har sluppit dem här, gillar det inte!

Svar: Nej, jag vill inte tvingas på nya traditioner.
// Marianne

#4 - Syster Yster

Lite som, vem kom först? Hönan eller ägget?? Våra gamla traditioner har varit nyimporterade de med. För den skull är jag ingen förespråkare till Halloween-firandet. Tydligen är det väl dags att ta in något nytt spektakel att lägga pengar på. :(
Ursvenska traditioner, ja vad månde det vara?? Julblot??

Svar: :)
// Marianne