För eller emot?

När jag ändå är igång och ondgör mig för olika saker kan jag väl även lägga mig i debatten som varit i stan de sista dagarne. Nämligen strippklubb eller inte?
 
Det har visat sig att man ska öppna en strippklubb i "nöjesmetropolen" Kiruna. Och vad ska man då tycka om det?
 
Jag har i sak inte något emot en strippklubb. Så länge det är under justa villkor och inte är en förklädd bordell. För visst. En kvinnokropp är vacker att se på. Även mäns kroppar. (så länge dom behåller trosorna/kalsongerna på sig)  Men jag anser att om man nu ska titta på nakna kroppar så ska det vara på kvinnor (och män) som verkligen vill det. 
 
(För det finns faktiskt ganska många som håller på med poledance. Som tycker det är kul. En träningsform på frammarsch.) 
 
Jag tycker inte man ska titta på tjejer som känner sig tvingade till det för att kunna försörja sig och sin familj. Inte de öststatstjejer som får jobba för några hundralappar per dag och själva får betala resan till Sverige. Jag tycker inte det är okej att utnyttja dessa tjejer.
 
En strippklubb där man "importerar" kvinnor från sämre levnadsförhållanden är respektlöst.
 
Förespråkarna av strippklubben hävdar att kvinnorna har ju Ladies night och Chippendales. Så grabbarna behöver också något. Och visst. Det har vi. MEN.. för det första: Ladies night...där är det ingen som klär av sig naken. Chippendales...ingen som visar sig för att dom känner sig tvingade till det. Dom är utbildade artister. Som jobbar med något dom vill.  Samtliga har resorna betalda, rejäl inkomst, bra boende osv...
 
Det är i mina ögon en jäkla skillnad.

Anställ tjejer som vill göra det här för att dom trivs med det och tycker det är kul. Ge dom en riktig månadslön och ett bra anställningsavtal. Med övertidsersättning. 
 
Så tycker jag och sen får ni andra tycka vad ni vill.


 
 

 
#1 - Ezter

Instämmer med dina åsikter!

Svar: Tack :)
// Marianne

#2 - JL

Och jag går steget längre. Inte så sällan, kan man tänka sig, är det inte helt rätt byggda individer som ger sig i kast med nakendans. Det är kanske inte helt ofta en person med väldigt fin och varm uppväxt hamnar där. Och gör dom det ändå, så är det väl ekonomin som knackar. Så, nah. Nu menar jag inte med "rätt byggda" att de är dumma, utan bara med mindre väluppbyggd inre trygghet och värld.
Jag antar att om de hade fått annat jobb, så hade de inte flängt runt en stång.

Svar: Helt rätt. Uppväxtmiljön präglar en mer än man tror.
// Marianne