Hemma är bäst

Oj vad jag har sovit gott i natt. Vaknade först klockan 4:00 första gången. Men somnade snabbt igen. Lyckades ta mig ur sängen halv nio. Så skönt att få sova ut, efter föregående natts obetydliga sömn.
 
I dag står det tvättstuga på schemat. Passade även på att städa den. Sen har jag packat bilen full med grejer. Det är dags att ha loppis igen. Och finns det någon bättre dag än 1:a advent då många ändå är på stan? Så i kväll ska vi fara och packa upp och ställa i ordning. Ska bli skoj.
 
Men före det är planen att hinna med både ett power- och ett spinningpass. Det ska bli riktigt skönt. För förra veckan rörde jag inte en muskel i onödan. Bara skrattmusklerna.
 
Skulle egentligen behöva plocka fram lite julbelysning och så också. Men jag tror jag överlåter pyntandet till dottern.
 
Ha en trevlig helg älskade vänner!
 
 

Tillbaka till civilisationen

Så där ja. Jag samlade ihop mina krafter och tog mej till Abisko för att delta på två planeringsdagar. Varit lite svajig men det har fungerat.
 
Har aldrig i mitt 49 åriga åriga liv varit i Abisko trots att det är så nära. Så det skulle bli kul att se hur det såg ut.
 
Jag hade väl inte allt för stora förväntningar innan vi for. Och tyvärr visade sig att jag till stor del hade rätt. 
 
Man hade tydligen missat att vi skulle ha kaffe och smörgås när vi kom fram. Så vi fick någon torr mjuk kaka istället.
 
Konferansrummet var iskallt och dragigt.
 
Maten var inte det som "vi" hade förbeställt. Och det som serverades till luncherna var inte speciellt gott. Första dan fick vi potatis och purjolökssoppa. I normalfallet är det något jag verkligen gillar. Men den här var inpregnerad med timjan. Blääää.
 
Middagen var inte heller det som beställts men det var ganska okej ändå. Vi fick gravad röding, suovasgryta och vaniljglass med hjortron. Ja inte samtidigt utan som förrätt, huvudrätt och efterrätt.
 
Stugorna vi bodde i var av varierande standard. Sunkigt. En stuga var inte ens städad. Och en del var svinkalla. Bland annat våran. Höll på frysa ihjäl på natten. Dessutom var det riktigt knarrigt. Man kunde absolut inte smyga. Och stormen som härjade under natten fick det att låta att det bodde fler i stugan än oss. Suck.
 
Frukosten var helt ok. Men lunchen idag....Hmmm. Hur kan man servera lasagne gjord på lammkött till ett stort sällskap? Det är långt ifrån alla som uppskattar det. Det smakade inte alls bra. Tur att vi fick frukt och godis så man höll sig hyfsat mätt ändå. En sak fanns som verkligen var riktigt gott. Det var kaffet.
 
Stormigt och kallt. Svinhalt. Och mörkt såklart. Så jag har fortfarande inte sett hur det ser ut i Abisko. Lite trist.
 
Men nu låter det som att jag har lidit och plågats hela tiden. Men så är det verkligen inte... Faktum är att jag har haft det väldigt trevligt. Framför allt i dag har det varit vansinnigt kul. Har skrattat och pratat så mycket. Har som jag tidigare sagt....världens bästa kollegor. Självklart kan man inte älska alla. Och visst har man olika åsikter och egenheter. Men dom är ändå toppen. Och alla underbara "vikarier" som ska få jobba kvar hos oss minst ett år... Dom är guld värda. Skönt att jobba i en sån blandad församling med både unga och äldre, killar och tjejer. Olika bakgrund och kunskaper. 
 
En underbar föreläsare fick vi också glädjen att lyssna på under förmiddagen.
 
Fredric Bohm. Han är psykolog, socionom, författare och en av Sveriges mest anlitade talare. Han arbetar som konsult med attityder och förändring som specialområden. Vansinnigt rolig med ett viktigt budskap.
 
Så även om mycket var halvtaskigt så har de här dagarna gett mej mycket. Och det jag tar med mig är allt det positiva.
 
Nu är det soffhäng och en tidig kväll som hägrar. För två timmars sömn är liiiite för lite för att jag ska känna mig pigg och utvilad.
 
Trevlig helg!
 

Ödets ironi....

För några veckor sen skulle vi fara till Abisko med hela kontoret för att ha planeringsdagar. Med en övernattning. Det var defenitivt inget jag såg fram emot. Har svårt att sova borta och eftersom jag har problem med ångest till och från så ville jag helst slippa. Försökte slingra mig och ansökte om semester. Men en klok chef lyckades övertala mig så jag ändrade mig. Började lite smått se fram emot det. Man får ju göra det bästa av situationen. Och det kunde ju vara skönt att slippa kontoret några dagar. Men det vart inställt i sista stund. Var för mycket att göra för att vi skulle kunna avvaras från verksamheten. Kul att vara behövd.
  
Man valde att flytta fram den några veckor och nu är det dags. Kände mig faktiskt lite taggad. Umgås lite med kollegorna och fnissa på kvällen. Bra föreläsare skulle det till och med vara. Åka upp på torsdag och hem på fredag.
 
I måndags började varningsklockorna ringa... Fick gå hem från jobbet efter halva dagen. Århundrandets huvudvärk. Men det gick att stävja med promenad, meditation, vila och lite cola.
 
På tisdag var jag på jobbet igen. Visserligen lite tung i huvudet men...Då fick jag problem med ögonen. Precis som jag hade när jag mådde som sämst. Men det lyckades jag få bort ganska snabbt och jag var riktigt effektiv. Jag till och med hann virka en lussebulle under samtalen.
 
I dag var det dags igen... Ingen huvudvärk. Nu är det magen som protesterar.Fick gå hem efter en timme. Magen bränner som eld. (Ni som har magkatarr vet) och så har jag fått den där otrevliga klumpkänslan i halsen. Som jag inte haft på flera år. Så jag är lite orolig att mitt magsår ska börja spöka igen.Orolig i kroppen Dessutom har jag frossa. Inget kul att vara mig idag.
 
Är det här straffet för att jag inte ville fara förut? Nu ska jag i alla fall packa så får vi se hur det känns i morgon bitti. För jag har faktiskt aldrig varit i Abisko fast jag bor så nära. Och jag har till och med laddat kameran. Vi får hoppas på det bästa.
 
 

Nu har jag stött på patrull

Jag älskar att handarbeta. Vilket nog inte kommer som någon nyhet.  Och som med mycket annat är jag en periodare när det gäller det. Just nu är jag inne i en period och är fylld med engergi och inspiration. Hinner inte göra allt jag vill.
 
Jag har blivit med i en grupp på facebook som handlar om handarbete. Och det finns så fantastiska skapelser och ideer så man kan bli galen. 
 
 Men vad är då problemet?
 
Jag kan sy, brodera, tenntrådsbroderi, sticka, virka, kroka, armsticka....med varierande kunskap. Jag kan till och med binda flugor. Men jag kan inte TOVA. Jag har lyckats klura ut på youtube hur man nåltovar och i tvättmaskin men inte hur man gör med såpa. Det gör mig galen. Måste få tag i någon som lär mig för jag har blivit lite smått förälskad....
 
 
Visserligen är den tänkt som en vingömma, men man kan ju ha den till annat. Men visst är den söt?
 
(Vill ni göra en själv finns mönstret här på norska http://www.sandnesgarn.no/ShowFile.ashx?FileInstanceId=2cb3f080-ecaf-4e76-8c03-64696268e719 )
 
Jag har tagit mig friheten att låna bilden från nätet.

I dag vart den en kort dag...

Ja, eller dagen vart inte kort. Men mina arbetade timmar.... Årets värsta huvudvärk fick mig att flexa ut tidigare. Trist när man inte kan kasta i sig en tablett och vips är det bra.
 
Men en promenad, en yoga och meditation samt en pepsi max brukar göra susen. Så vi får väl se....