No gravity?

I dagarna har statens konstråd varit hos oss på jobbet och hängt upp lite konst. Det tråkiga var att jag hade hoppats på lite nya roliga tavlor. Men istället fick vi fortsätta dras med många av de vi hade i förra lokalen. Vissa mindre uppskattade än andra. Men lite nytt också.
 
Men jag måste säga att konst verkligen är konstigt ibland. För vad är till exempel vitsen med ett svävande hus? Som dessutom placeras på en av de mest använda gångstråken i lokalen. Jag ger det två dagar innan någon springer in i den. Eller vad tror ni?
 

Så mycket bättre

I fredags fick jag ett nytt uppdrag på jobbet. Jag är numera språkansvarig. Och kommer att vara det de närmaste två åren. Det ska bli spännande för i dagsläget är det inte klart hur och vad jag ska göra. Det blir att skapa bra rutiner osv. Så mycket vet jag är att jag kommer att hålla utbildningar/infomöten några gånger per år. Ska bli roligt att få något annat att pyssla med förutom mina vanliga arbetsuppgifter.
 
I fredags var det även firmafest på jobbet. Inflyttningsfest. Men jag var inte med. Efter att ha suttit i drag sen inflyttningen sa axel och nacke ifrån. Så jädrans ont. Dessutom kom huvudvärken oxå tillbaka. Troligen pga draget det med. För jag har inte ont i huvudet speciellt ofta i normala fall. Lite trist att missa det. Men det gjorde inget. För jag har verkligen haft en bra helg. Trots värken.
 
Solen har lyst från en klarblå himmel. Det har varit varmt och snön är borta. Det har till och med börjat bli grönt i träden. Vi har varit i stugan och myst på. Slöat och ätit gott.
 
Våra hyresgäster har varit på plats sen i onsdags och verkar trivas riktigt bra. Pappa har vanligt ovanligt pigg och i farten. Det kändes jättebra. Och mamma verkade oxå tycka det har varit bra att flytta till oss. Kul att kunna umgås lite ibland. Kvalitetstid kallas det visst. Dom fick till och med prova badtunnan. Det har dom velat göra länge. Men det har aldrig varit läge. Men nu så... Verkade vara till belåtenhet.
 
Men nu har vi packat ihop och farit hem allihopa. Vi ska jobba och gå i skolan till veckan och föräldrarna tar sig nedåt till tornedalen för att hälsa sommaren välkommen.
 
 
 

Hjälp...vart tar tiden vägen?

Det är redan den 22 maj. Tyckte vi nyss fick ett nytt år. Det har gått så otroligt snabbt. Jag tycker inte att jag hinner med något. Men tittar man tillbaka så har jag nog gjort det ändå.
Jag har börjat träna lite grann. Har fortfarande svårt med diciplinen men jobbar på det. Firman har flyttat. Jag har läst och gjort klart min första kurs i utbildningen. Kämpat med hälsan. Raggat med moppen.
 
Varit till frissan och klippt av mig håret igen. Det är ju sommar och jag ville ha en ny frisyr igen. Jätteskönt att slippa föra håret bakom öronen hela tiden när man tränar.
 
Idag kom äntligen mina skor från Kina. Beställde dom för tre veckor sen. Så det tog tid men var värt det. Det vart så mycket billigare. Så nu har jag nya snabba spinningskor. Dom ska testas på söndag.
 
Och så kom mina nybeställda böcker. Det är dags att starta kurs två. Nu blir det vård och omsorgsarbete. Ska bli kul. Det är verkligen roligt att plugga igen.
 
På fredag ska jag på fest. Det hör inte till vanligheten men vi ska ha inflyttningsfest på firman. God mat och trevligt sällskap. Det ser jag fram emot.
 
Men sen blir det en tur till stugan. Vi har ju fått hyresgäster som jag måste pyssla om lite. Mina föräldrar har ju dragit upp sin husvagn och parkerat den hos oss. Ska bli jättekul att få rå om dom ibland. Och dom får se något annat än huset dom bor i. Är ju inte så lätt för dom att ta sig till fjälls längre. Men nu har dom ju en annan reträtt. Dessutom känns det bra för oss att kunna hålla ett öga på dom.
 
Over and out!
 

 
 

Woho!!!

Ett snabbinlägg bara.
 
Idag (redan) ringde min lärare. Provet hade gått bra och kursen Hälsopedagogik är numera avklarad med betyget "Väl godkänd". Är så himla glad och nöjd.
 
Nu blir det till att plugga vård och omsorg under sommaren.
 

Black pearl

Solen och värmen har kommit även till oss. Idag är det strålande solsken och ungefär 15 plusgrader. Rena högsommarvärmen. Så idag vart det premiärtur med min lilla älskling till jobbet. Gick som ett spjut. Tog mig både dit och hem utan missöden. Men visst - rondellkörning är lite läskigt när man är ovan.
 
Och inte var det något svårt att hitta en parkering till den på jobbet heller. Men lite mindervärdeskomplex fick jag allt då en kollega körde upp sin Suzuki gsx1250fa -10 bredvid min... Nog önskar jag ibland att jag hade gjort klart mitt mc-kort när jag höll på.
 
Man får se det positivt. ("Vad är väl en bal på slottet...") Min har billigare försäkring, drar mindre soppa, lägre hastighet, billigare i inköp.... Suck... Men visst hade det suttit fint med en gammal Indian från 50-talet...