Lågtryck

Just nu ligger jag lågt med bloggandet och bloggläsandet. Sätter mina krafter på annat istället. Måste lyssna på kroppen. Men jag har inte gett upp eller glömt bort er där ute i cyberrymden. Den som väntar på något gott...
 

Köpstoppet som kom av sig innan det börjat....

Ibland blir det inte som man tänkt sig. I år hade jag ju funderingar på att ha köpstopp till mig själv. Men mer än så vart det inte. Funderingar.
 
För jag har varit allt utom sparsam. Men nu har min stjärnsyster försatt mig på shoppingstopp på obestämd tid. Så jag får väl försöka spara en buffert igen. Skulle nämligen kunna tänka mig att göra två resor. Dels en "må-bra-resa" med en kollega. Och sen skulle jag kunna tänka mig en resa lagom till min 50-årsdag. Men vi får väl se.
 
Vad har jag nu haft för utsvävningar i år då?
 
- gymkort - men det är ju en bra sak för både kropp och själ. 
 
- träningsskor - två par - viktigt att fötterna mår bra när man tränar. (dom jag köpte förra året kan man ju inte ha längre...?)
 
- ett gäng träningskläder - roligt att träna om man känner sig fräsch. (självklart behöver man mängder med tröjor och byxor - för tvätta kan man väl inte?)
 
- moped - miljövänligt och framför allt billigare transportsätt än bil. (eller var det roligare)
 
- hjälm - måste ju skydda det lilla man har.
 
- väska - transportera matbacken i. (plastkasse kan man ju inte ha)
 
- mobiltelefon - måste ju kunna hålla mig uppdaterad med omvärden (även om jag hade en fullt fungerande iphone)
 
- ett par luddar. (dom vinterskor jag hade förra året kan man väl inte använda igen?)
 
Så ni ser....Inget onödigt över huvud taget.
 
 
Ja det skulle väl vara bytet av framruta på bilen då förstås...

Var positiv....våga måla fan på väggen...

I dag åkte jag till jobbet med avsikt att jobba hela dan. Ända fram till halv fem i eftermiddag. Tråkigt nog hade jag inte  någon lunch med mig utan siktade in mig på en burk makrill och en skiva knäckebröd. Bättre än ingenting i alla fall.
 
Men det blir inte alltid som man tänkt sig. För på jobbet hade man lottat ut åtta biljetter till en föreläsning med Kelly Odell. Och jag stod som reserv....Det visade sig att en kollega var tvungen att vabba så jag fick gå istället. Givetvis inte glad för att hon hade sjuka barn, men för att jag fick gå. Så redan klockan tio satt vi på en mycket lättsam föreläsning med lite tankvärda ord, både för anställda och chefer. Hoppas att våra chefer tog till sig något av vad som sades gällande motivation och inspiration.
 
Något som i alla fall fastnade hos mig var följande:
 

Vi kan inte alltid påverka förändringen men vi kan styra hur förändringen påverkar våra liv genom våra attityder och handlingar

Tre fundamentala strategier
1.Gilla läget
2.Ändra på miljön
3.Byt miljö

 

Klokt. Mycket klokt.

 

Efter föreläsningen vart vi även bjudna på lunch. Jag frossade i fisk, nte makrill dock, utan kummel. Som jag aldrig ätit förut. Men det var gott. Vi fick till och med efterrätt bestående av fruktsallad. Skönt att slippa diska efter sig.

 

Det bästa av allt var att jag fick ta ledigt efter föreläsningen och for hem istället.

 

Ett år kvar.

I augusti 2011 skrev jag en lista om "things to do before 50". Jag har kommit en bit på vägen ialla fall.Den såg ut så här:
 
* Resa till London. (Inte än men det hinns även efter 50)

* Skaffa roligare glasögon. (Det har jag gjort men snart dags igen?)

* Köpa en rosa vespa och/eller ta MC-kort och köpa en snygg hoj. (Det vart en svart moppe)

* Pierca vänstra ögonbrynet (tror jag hoppar det...)

* Göra en stor tatuering på högra halvan av ryggen eller ena låret med blommor, blader och barnens namn. (det vart en tatuerad vad istället)

* Bli av med mitt sockermissbruk och gå ner 30 kg. (Gick ner 15 och kraschade. Gick upp igen. Men satsar numera på träning istället. Känns viktigare. Det ena kanske ger det andra.)
 
* Drastiskt byta frisyr och hårfärg. (Det har jag gjort. Och är redo för en ny stil igen)
 
Sen var det inget mer. Men jag lägger nog till:
 
* Bra hälsa och god form. (Inte helt omöjligt det heller tror jag.)
 
* Dessutom kan jag lägga till "plugga till uska". För nu har jag i alla fall börjat.