Här är mitt liv...

Finaste Ezter la ut för några dagar sen bilder på sig själv med frisyrer genom tiderna. Tyckte det var en jättekul idé. Så jag stal den och här kommer mina bilder. Finns många långa perioder då jag inte fastnade på bild. Men några foton lyckades jag skrapa fram i alla fall. Jag var dessvärre alldeles för lat att skriva in åldrarna. Så ni får väl gissa.
 
 
 

Farligt nära...

Helt otroligt så stresskänslig man har blivit. Inte ens positiv stress hanterar jag speciellt bra. Har gått omkring och kännt oro i kroppen i närmare två veckor nu. Men nu har jag bromsat och får se om det räcker. Vill inte gärna få ett bakslag nu när det är så nära till semestern.
 
Hur som helst. Utbildningarna klarade jag galant. Så himla fina vikarier vi har fått i år. Hoppas verkligen några får stanna.
 
Träningen har rullat på och jag har hunnit köra några spinningpass. Två tisdagar på raken har jag suttit på sadeln klockan 06:15. Skönt att ha det gjort på morgonen. Och så har vi ju världens bästa instruktör. Som för övrigt är en av mina absolut käraste vänner och även kollega. Sicken tur va?
 
Pluggandet har varit lite segt att komma igång med. Men nu ska jag till att skicka in första inlämningen på den här kursen - vård och omsorg. Gick fort som bara den när jag väl kom igång. Det är ju så kul. 
 
Men som sagt. Jag försöker ta det lugnt nu. Och extra lugnt lär det bli nu när alla "karlar" i familjen far ner på semester till stugan i Hälsingland. Fast det blir inte bara nöjen för dom i sommar. För på fredag ska dom gå på begravning. Det är sambons moster som gått bort. En av dom mest underbara människor som jag har haft glädjen att få känna. Inget kommer att vara sig likt utan henne.
 
Själv blir jag och dottern hemma. Jag jobbar tre veckor till och dottern ska på Kirunafestivalen. Kanske går jag dit en sväng jag oxå. Men då blir det som en av deltagarna i "vuxna på stan".
 
Sen när min semester börjar tar samons slut och han börjar jobba. Även dottern börjar sina sommarjobb då. Så jag får mysa på hemma med grabbarna. Och då ska jag vila. Verkligen ta det lugnt.
 
That´s all for now. Kram på er alla!

Den lämnade spår efter sig

Hmmm. Nu har jag läst boken med stort B.
 
Och jag måste säga att den gjorde mig inte besviken. Jag älskar sättet den är skriven på. Enkelt, ömsint och målande. Man se miljörena framför sig och känner lukterna. Dessutom blir man fylld av nostalgi. Man ler igenkännande. 
 
Jag har bara en invändning... Och det är att den tog slut. Men jag hoppas att Bosse har börjat på bok nummer två. För jag vill läsa mer.
 
Om ni ska läsa en bok i sommar ska ni läsa den här. Här kan ni beställa den.
 
 

Stressad men bara med positiv stress

Fullt upp just nu. I måndags gjorde jag i ordning mit utbildningsmaterial på jobbet inför min första info för nyanställda kollegor. Och så var jag till tandläkaren.
 
I går var det dags att genomföra infon. Det gick hur bra som helst. Trots att jag inte hunnit sätta mig in i jobbet som språkansvarig ännu. Har inte fått de behörigheter jag behöver och så. Därför fick jag göra en papperspresentation istället för ett bildspel. Men det gick det oxå. Problem är till för att lösas. Nästa utbildning blir nästa vecka.
 
I dag har jag varit ledig. Kört tur och retur till Gällivare för att besöka tandregleraren. Det är långt att åka 12 mil enkel väg för 5 minuters besök. Men, vi har ju inget val. Åt efteråt och sen for vi hem och gjorde en massa ärenden på stan.
 
Bland annat var jag och lånade virkmönster av en gammal vän. Hon hade precis det jag behövde till mina nya garner. Här ska virkas spetsar som förhoppningsvis kommer att bli överkast så småningom.
 
I morgon har jag bokat in en date med en träningsinstruktör på gymmet. Har bara kört gruppträningar hela våren så det är nog bäst att få ett proffs som visar maskinerna igen. Så man inte skadar sig. Har även tvingat med mej min fina träningskompis/arbetskollega/uppskattad vän att följa med. Kommer att bli kul. 
 
Dom har ju ett erbjudande just nu att om man kör 20 pass under sommaren får man en fin träningsväska. Alltid bra med motivationshöjande mutor. 
 
Det finns inte lika många grupp pass att välja på nu under sommaren så man får kombinera. Men spinning kommer jag att gå på i alla fall. För det tyckte jag verkligen var jättekul. Och core förstås.
 
Jag skulle nog behöva plugga lite oxå. Men sommaren är lång.
 
Men jag lovar att ta hand om mig själv och inte bränna ut mig igen. För det var ingen rolig upplevelse.... Så i helgen blir det läsning av min bok. Och om vädret tillåter blir det i badtunnan.
 
 

Virkgarn...

Ibland kan man göra riktiga fynd. Idag gjorde jag ett sånt. Som ni säkert har märkt så gillar jag att handarbeta. Vid två tillfällen under hösten har jag köpt stora partier stickgarn av en privatperson som håller på avveckla sitt stickande. Massor med garn för en billig peng.
 
Nu var det dags igen. Fast från en annan person. Den här gången vart det virkgarn. Tunt virkgarn. Ni vet sånt som kan bli snygga dukar, gardiner och överkast. Två säckar fulla. Det var 54 stycken oöppnade garnhärvor och lika mycket som var färdigt på rulle och uppnystat. Totalt 22 kg garn, För 700 kronor. 
 
Dessutom följde det med en garnvinda och en nystmaskin. (bara nystaren ligger på runt 300:-)
 
Jag gjorde en snabb överslagsräkning och kom fram till att värdet ligger på ca 7000 kronor.Det kallar jag för billigt. Så nu är pensionen räddad. Behöver aldrig mer köpa virkgarn och kan sätta igång att virka överkast i parti och minut.