Andra semesterveckan

Så har andra veckan passerat i raketfart. Nu har jag i alla fall rensat i carporten efter den som behagade skräpa ner medan jag var på vinden. Så tippen fick ett till besök av mig.
 
Sålde bort lite bråte. Som till exempel studsmattan som stått orörd sen vi satte upp den. Tog bara plats. För pengarna beställde vi en bättre tv till stugan istället.
 
Så var det där med träningen. I veckan har jag varit lite lat. Men har ändå tagit mig på två powerpass. Något jag absolut kommer at fortsätta med. Det är verkligen roligt. Och så har jag förstås kämpat på med min utmaning. Men nu börjar det ta emot. Att göra 60 sit-ups, 75 crunches, 40 benlyft och 50 sek planka är tungt. (Inget att rekommendera att göra direkt innan ett powerpass - som jag gjorde i torsdags....) Men skam den som ger sig.
 
Har varit i stugan i helgen och latat. Handarbetat och lyssnat på ljudböcker i solen. Helt underbart. Ett badtunnebad vart det också. Så jädrans skönt. Trädgårdsmöblerna är dessutom äntligen färdiga så vi kan använda dom fullt ut. Kanske frukost ute nästa helg. Vem vet?
 
I morgon ska jag och grabbarna fara ner en snabbsväng till tornedalen. Blir andra turen i sommar. Men jag måste ju hälsa på föräldrarna och hämta mina blåbär. Har nämligen en person som plockat dessa delikatesser till mig de senaste tre - fyra åren. Rensat och klart. Bara att slänga i frysen. Och billigt.
 
 
 Här är en bild på min senaste familjemedlem som jag lyckades färdigställa i helgen.

En stilla iakttagelse...

Det blir inte så mycket tid framför datorn. Men mobilen används en hel del. Och då susar man förbi twitter, instagram och facebook. Förutom spelen wordfeud och quizkampen då förstås. Alltid lätt tillgängligt. Och bloggbesök förstås. Men inga kommentarer. För pillrigt med små knappar.
 
En sak slog mig dock. Nämligen: Vad skriver/lägger man ut bilder om mest egentligen? Så här kommer en topplista på de fem mest skrivna sakerna. Utan inbördes ordning.
  • Mat - med bilder på ljuvliga anrättningar
  • Drycker - gärna med alkoholhalt
  • Väder - gärna med bild och antal grader
  • Fötter. Bilder på fötter
  • Träning - bilder och uppdateringar.
Jag själv är inget undantag. Men varför skriver och delar man bilder om just detta?
 
Vi börjar med mat? Visst kan man få inspiration men...  
 
Sen har vi det där med drycker. Framför allt på sommaren. Gör folk inte annat än dricker? Vardag som helgdag?
 
Väder, ja det har vi alla. Visst kan det vara roligt att se hur det är runt om i landet. Men måste vädret alltid kopplas ihop med fötter? Hur intressant är det egentligen att se hundratals bilder av folks fötter? Och det är inte bara i samband med väder. Dom dyker upp i alla märkliga situationer.
 
Slutligen träning. Visst, jag känner mig nöjd efter ett pass och delar gärna med mig av det. Det som går över mitt förstånd är dock fotograferandet på gymmen och dess maskiner. Hur hinner man med det? När jag tränar så tränar jag. Inte plockar jag fram mobilen och fotar tortyrredskapen. 
 
Kan ni svara på det?
 
 

1:a semesterveckan

Tänkte bara göra ett snabbt besök här på bloggen och lämna en delrapport om min semester. Första veckan har redan passerat. Och fort har det gått.
 
Vädret är inget att hurra för. Runt tio grader och duggregn. Men man får göra det bästa av situationen. I år har jag ju inte planerat något speciellt utan tar dagarna som dom kommer.
 
I lördags kom de manliga representanterna hem från Hälsingland. Skönt med lite liv i huset igen. Så under helgen vart det tvättstuga som stod på schemat.
 
Sen har jag roat mig under tre dagar att rensa på vinden. Oj, vad bråte. Och vilken oreda. Men nu... Nu är det fint och lätt att hitta allt. Dessutom vet jag numera vad som finns där.
När jag var klar där upptäckte jag att någon hade fyllt vår carport med diverse skrot. Jag tyckte mig känna igen vissa saker. Hade dom månne varit på vinden tidigare???
 
Nåja. Ingen ville erkänna att dom stökat så jag fick ta tag i det oxå. Två vändor till tippen vart det i alla fall. Men ännu finns det massor med grejer kvar. Så nu har jag börjat förbereda för en loppis. Tur att det är sommar och att bilarna kan stå ute.
 
Tvingade mina trolliknande söner till frissan oxå. Dom tyckte inte det var nödvändigt och hade massor med undanflykter. Men det bet inte på mig. Efteråt var dom mer än nöjda. För tänka sig. Man fick ju håret tvättat. Sittandes i en massagestol. Så nu har dom bestämt att gå dit fler gånger. Ja frisyrerna var också mer än väl godkända. Synd att vi inte hade gjort det innan dom for ner och var med på begravningen.
 
Tränat har jag oxå. Har bestämt mig för att försöka förbättra hälsan. Så spinning har det blivit. Och så har jag provat på power. Det är en form av styrketräning med skivstång. Jättekul och jobbigt. Dessutom håller jag och några kollegor på med en utmaning som går över 30 dagar. Man ska köra sit ups, crunches, benlyft och plankan. Fler och fler för varje dag. Tänk vilka magrutor vi ska få...
 
 
 
Handarbetat har jag också hunnit med. Men nu har jag flera arbeten liggandes eftersom garnet tog slut. Till alla mina projekt. Eller slut och slut....Hade inte mer garn i stugan. För dit har vi oxå hunnit vara. Vi for dit i torsdags.
 
Där har jag mest slöat. Förutom att skrapa färg från utemöblerna. Det behövdes verkligen. Trist när man får färgstickor när man sätter sig ner. 
 
Vi har ätit gott och enkelt. Gjort rabarberpaj. Jag har handarbetat. Lyssnat på podradion på en massa roliga människor med olika livsöden. Bland annat har jag betat av Jonas Gardell, Maja Ivarsson och Katarina Gospic.
 
Dessutom har jag laddat ner en massa ljudböcker. Så snart har jag "läst" ut den första av många.
 
Sen har jag inte hunnit med så mycket mer. Kanske inte sååå mycket semester men absolut avkopplad från jobbet. Så det känns grymt bra. 
 
I morgon bitti börjar min andra semestervecka. Den ska startas med ett spinningpass klockan 06:15. Och på kvällen blir det ett pass power.
 
Melllan passen ska jag lägga några timmar på mina studier som varit lite vilande några veckor.
 
Må så gott där ute. Njut av livet och var rädda om er. För plötsligt är det för sent. Det påmindes jag om så sent som igår då en fd kollega och vän gick bort. Allt för tidigt. Två dagar före sin femtionde födelsedag...
 
Kramar till er alla där ute i sommarsverige!
 
 
 

Sommaren är kort...

Så det gäller att njuta så mycket man hinner. Därför ligger jag lågt på den här sidan just nu. Det innebär oxå att jag latar med att kommentera hemma hos er. Fast jag brukar smyga förbi innan jag lägger mig. Men till hösten är jag tillbaka.

Varma kramar till er alla!