Jag skäms fortfarande...

Många har haft åsikter om mina senaste inlägg. Och det är jag tacksam för. Jag ville skapa debatt och få folk att ta sig en funderare.
 
Man anser att jag inte ska skriva om min arbetsplats på ett offentligt forum som min blogg. Det kan jag inte förstå. Min blogg handlar om mina åsikter, mitt liv, min arbetsplats. Och så länge jag inte namnger varken min arbetsplats eller mina kollegor så tänker jag fortsätta utan att skämmas. Jag har skrivit gott om den förr och då har ingen klagat.
 
(Jag kan tillägga att jag i det stora hela gillar mitt jobb. Jag kommer bra överens med ledningen och jag har helt fantastiska kollegor. Som jag tidigare skrivit så jobbar jag på en kunskapsbank.)
 
Jag tolkar kommentarerna som att allt bara handlar om en specifik händelse. Och det var absolut inte min mening. Senaste händelserna på jobbet har jag knappt någon insikt i. Men det finns så mycket mer. Det här var dock starten till mitt funderande.
 
Det enda jag ångrar är att jag inte skrev färdigt mitt inlägg som startade debatten. Så det gör jag nu. Med risk för att bli lynchad. Men det strutar jag i. Som sagt min blogg - mina åsikter.
 
Som jag skrev tidigare pågår det lite fula tjuvnyp och knep på jobbet. Man tisslar och tasslar bakom ryggarna på folk och snackar rent utav skit om dom. Inget nytt. Det har pågått länge. Allt för länge.
 
Det finns såna som drar näsan i vädret och låtsas att inte se sina kolegor. Dom vägrar hälsa. Sånt kan jag ta men det är många som tar illa vid sig. Som tror att dom gjort något fel.
 
Det finns personer som tycker det är kul att hålla koll på vad man gör och inte gör. Man tittar på klockor och kollar när folk kommer och går. Man retar sig på om några skrattar för mycket. Eller kanske pratar för mycket. Man kritiserar kollegor över deras klädvad och frisyrer, när man tror att ingen hör... Man skvallrar och är nyfikna.
 
Ja, sånt förekommer. Har hänt ett flertal gånger. Det vet jag av egen erfarenhet. Utan det skulle jag inte ha stuckit ut näsan.
 
Så jag vidhåller att jag skäms över mina kollegor. För att man inte kan vara raka och ärliga mot varandra istället för att skvallra en massa dynga bakom ryggen på folk.. Att man sårar de man arbetar med. Allt skulle kännas så mycket bättre om man kunde lägga ner sånt här tjafs. Finns andra sätt att hantera olikheter.
 
Ärlighet varar längst. Och även om det gör ont, så vinner det i längden.
 
Det här är absolut inte något unikt på något sätt. Det förekommer nog på de flesta arbetsplatser. Framför allt på kvinnodominerade arbetsplatser. Det är inget man kan göra så mycket åt. Mer än att få folk att fundera.
 
 
 
 
 
#1 - Ezter

Det är konstigt, beröm kan folk slicka i sig och ta äran åt sig för. Det motsatta skapar bara osämja och irritation.
Du namnger ju varken dig själv eller din arbetsplats, så vad kan det spela för roll? Och, som sagt, de som inte gillar innehållet i din blogg behöver ju inte läsa den! Men de är väl för nyfikna för att låta bli!
Stå på dig!

Svar: Det är alltid effektivt att göra någon annan till syndabock om man vill bort från uppmärksamheten själv.
// Marianne

#2 - Tissel

Men Marianne alla vet ju vars du jobbar :)och alla vet ju att du har en vän som sitter i samma lokal där detta hänt. Det är taskigt av dig att skriva att du har fakta för du sitter inte i den lokalen men det gör din vän. För nu antar ju en del att det är den kollegan som gett dig dessa fakta som du säger. Så nu tycker jag verkligen synd om henne också. Det är så många som pratade om detta på jobbet i lördags och de mår dåligt nu :( jag tycker du ska lägga ned detta, det kommer inget gott ut av det!!

Svar: Snälla du. Nu har du nog inte läst tillräckligt noga. Jag skriver att jag inte har fakta för just den senaste händelsen. Jag skriver att jag det förekommer och att det har gjort det under en lång tid. Det senaste satte bara fart på mina funderingar. Det är nog inte bara mitt skrivande som får folk att må dåligt. Det är nog falskspelet.
// Marianne

#3 - Malin

Vilket rabalder!

Jag anser i alla fall att du har rätt att uttrycka dina egna åsikter i din egen blogg. Dem som inte tycker om det kan låta blir att läsa. Punkt.

Svar: Tack Malin :)
// Marianne

#4 - Bosse Lidén

Jag tycker du skrev ett BRA inlägg i DIN blogg om ett aktuellt och viktigt ämne som tyvärr förekommer alltför ofta på arbetsplatser. Tål verkligen att lyftas fram. Det gör min bok med. :) Du får gärna gå in på ditt Biblioteks hemsida (om du har lånekort) och lämna den som inköpsförslag eftersom jag vet att du tyckte om den.
Det bästa med ett sådant här inlägg är att det ska komma något gott ur det. Alla behöver ta sig en funderare om hur vi behandlar och funkar ihop med arbetskamrater. Alla gör vi våra fel och har våra brister. Det farliga är när vissa gör det till ett "system" och det går över i trakasserier och mobbing. Kram på dig.

Svar: Tack. Fick lite på skallen men jag är hårdhudad. Jag ska absolut rekommendera boken till biblioteket. Har redan läst den två gånger :)
// Marianne

#5 - Knorr

Stå på dig!
De som många bör tänka på är "sopa rent framför din egen dörr först" innan du/ni går till attack.

Svar: Så sant :)
// Marianne

#6 - JL

Forza Sturkan!

Svar: :)
// Marianne

#7 - Anna Kostenniemi

Om man har tid och ork, lust och nöje i att klocka kollegor, kommentera folk man är avundsjuk på och folk som har ett roligt liv, även på sin arbetsplats, som du skriver, så är det synd om människan. Synd att du ensam skriver med ditt namn Marianne, det blir så respektlöst när folk gömmer sig bakom synonymer. Men det är just det som gör att svammel finns, svammel får fortgå och accepteras. Att man inte pratar med varann och frågar rakt ut om man undrar nåt eller inte tycker nåt är okej. Respekten ska finnas i ryggen, vi är alla olika, har rätt att vara det men ingen har rätt att såra med flit. Absolut inte på en arbetsplats, då kallas det för annat än svammel... Jag hoppas att detta är en "fjäder som vuxit till sig till en höna" som kanske förhoppningsvis snart dör ut och tar svammel med sig. För nog ska vi väl hålla taket högt upp även om vi flyttat till en lokal med lägre tak ;) Kram på er och vilken fin blogg du har Marianne

Svar: Tack Anna. Jag tror oxå det har blåst över snart igen.
// Marianne

#8 - hoff

Sturkan så sant du skriver,stå på dig annars gör någon annan det

Svar: Jag har ju rätt :)
Sturkans Allehanda

#9 - Tissel

Du skriver i ett svar till ett inlägg / Det är alltid effektivt att göra någon annan till syndabock om man vill bort från uppmärksamheten själv.

Menar du att du har velat att någon ska få uppmärksamheten för något? det måste du ju då mena:) jag tycker inte det är trevligt av dig att skriva såna saker om din arbetsplats som du gjort! sen försöker du släta över det du skrivit med ett nytt inlägg hur mysigt du tycker det är att sitta i kundsamtal kvällstid. Du som inte själv verkar vara nöjd med något och klagar jämt och ständigt om både det ena och andra. Om det inte drar och du fryser så är det något annat.Du skriver att man inte ska skriva under med synonymer, men vem skulle våga säga dig vad du tycker. Du är ju så rapp i käften och slänger ur dig vad som helst! ha en trevlig helg och lämna jobbet utanför cyberrymden är du snäll.

Svar: Roligt att se att du finner min blogg nöjsam eftersom du återkommer gång på gång. :)
Sturkans Allehanda

#10 - Anonym

Vilka töntar det finns!!
Har själv inte varit speciellt populär på flera av mina arbetsplatser. Har oftast haft vikariat och därför bytt arbetsplats ganska ofta. Jag har sagt ifrån när någon/några kommit med skvaller eller liknande. Varför komma till mig?? Gå till den du irriterar dig på istället. Har vägrat haka på alla dessa intriger, utfrysningar, mobbing och gud vet vad.
Tyvärr är det nog värst på kvinnodominerade arbetsplatser. Upplevt det enklare att jobba med karlar faktiskt. Ja, nog finns det "kärringar" bland dem med. Fast i regel har det varit "raka puckar" som gällt ändå.
Raka puckar är min melodi! Är det något du inte gillar hos mig så tala om det direkt då så kan vi reda ut det. Det samma har jag gjort med mina kollegor, sagt det direkt till den det gäller istället för att tissla och tassla. Inte populärt kan jag lova!!
Att du heller inte gillar skitsnack och falskspel har nog sin naturliga förklaring. ;)
Tycker även det är fegt att skriva under synonym när man kritiserar ett inlägg. Än så länge har vi yttrandefrihet i Sverige mig veterligt. Alla har rätt att uttrycka sin åsikt!! Så länge man inte pekar ut eller skadar någon är det väl inget att gnälla över? Verkar på dessa inlägg att någon tar åt sig speciellt mycket. Någon som själv inte kan ha helt rent mjöl i påsen. En feg rackare som inte vågar säga något direkt till dig utan väljer att tissla och tassla istället.
Ja, jag skriver själv under synonym men jag varken skäms eller är för feg för att stå för vad jag skriver. :)
Jag heter Mona Sturk-Flygare och är Mariannes syster!!
Bry dig inte om sandlådestadiet vissa verkar ha stannat kvar i!! KRAM!!

Svar: tror vi är lite släkt...
// Marianne

#11 - SysterYster

OJ! Det råkade bli anonym till och med.
Berodde väl på att jag vart så upprörd. :)