Tagen på bar gärning

I bland blir det nog inte som man tänkt sig. Men ärligt talat..Hur fräcka är folk egentligen?
 
Den här personen visste vart hen skulle. Gick rakt på bytet längst in i carporten. Utrustad med väskor och ficklampa.Så det var knappast en impuls att besöka vårt hem för att befria oss från tomburkar och flaskor. För inte är hen väl så dum och tror att dom ska slängas när dom ställs i en separat tunna? Vad hen dock inte visste var att vi har en kamera installerad sen i våras...
 
Är troligt att det var samma person som besökte oss i våras oxå. I samma ärende...Det var dock inte någon av de personer jag misstänkte. (Har ju haft ett flertal "sakletare" som rensat soptunnor hela sommaren)
 
Nåja. Är ganska säker på vem det är. Väskan och kläderna stämmer ganska bra. Synd bara att det inte visar färg. Men det var ganska mörkt ute ännu.(bilden är så pass oskarp att jag törs lägga ut den på nätet)  "Gästen" bor i närheten och går förbi här ganska ofta. Ska kolla och konfrontera henom vid tillfälle. Väljer att inte göra någon anmälan för det här är en person som inte riktigt "har alla hästar hemma" (om ni förstår vad jag menar).
 
Vår burksamling har nu fått flytta ner i matkällaren istället (tur att jag röjde där igår). För där får dom väl ändå vara ifred?
 

Målbrott vid 48?

Är det möjligt att komma i målbrottet som tjej vid 48 års ålder?
 
Nähäpp. Då var det som jag misstänkte. Jag har blivit förkyld. Tur att vi har haft utbildning idag så jag har sluppit prata. Ingen feber. Länge sen jag var sjuk sist. Men det är mycket som går just nu. Ena sonen ligger hemma med illamående. Samma sak med han bror förra veckan. Hoppas att det inte blir värre och bara är tillfälligt.
 
Idag när jag kom hem upptäckte jag att vi har haft besök igen. Någon som har gått längst in i vår carport och helt sonika hämtat en säck med tomglas/burkar. Andra gången det händer. Men den här gången kommer vi att veta vem det var...För vi har installerat en kamera som filmar så fort det rör sig. Javisst är det övervakning. Men hemma hos sig själv får man ju det. Snopet för vår gäst blir det nog i alla fall.
 
Nu har jag fått mat i magen och ska ta ett litet ryck här hemma. Ska bära ner lite grejer i källaren och sedan ska jag upp på vindan och hämta lite julstjärnor och liknande. För helt plötsligt och utan förvarning är vi i slutet av november och första advent. Undras hur det gick till?
 
Fast visst märks det ute. Solen orkar knappt över horisonten längre. Men en liten stund är det ljust ännu. Men snart är det mörkt dygnet runt. Jobbigt. Men man får väl tända många ljus istället.
 
 
 

Full med energi och lust med en massa.

Jag vet inte riktigt vad som har hänt. Men helt plötsligt har jag lust och ork att göra en massa. Var det kanske så att jag hade d-vitaminbrist?
 
Trots att jag skulle vila igår vart det inte bara så. Tömde det sista från vårt sovrum och rensade bort en massa skrot. Resten hamnade på sin nya plats i källaren. Och på vinden.
 
Så nu är vardagsrummet klart och hobbyrummet. Bara ett skrivbord och en vägghylla kvar i sovrummet. Så nu får gubben ta över och plocka bort lister, måla dom och lägga nytt golv. Sen kan inflyttningen börja för Vincent. Viktor kan inte nog snabbt få ut brorsan från "sitt" rum.
 
I dag kompletterade jag mitt handlande med lite potatis och lök. Samt lite småprylar. Sen åt jag lite lunch. Efter det drog jag igång igen.
 
Eftersom nästan alla skåp i köket blivit fixade i samband med omorganiseringen tyckte jag att det skulle vara lika bra att ta hand om det som inte vart gjort tidigare. Städskrubben, skrotlådorna , plastpåselådan och skafferiet fick sig en rejäl omgång. Sen for jag och hämtade dottern från skolan. Passerade återvinningen på hemvägen. Hade ju redan lastat bilen med tanken att jag skulle ta det i morgon bitti före jobbet. Men nu kan jag sova en stund längre istället.
 
Enda garderoben i hallen som inte vart rensad tidigare fick en genomgång och även byrån. Tusan vad skräp man trycker ner överallt. Behöver man verkligen spara kartonger till gamla elektronikprylar som man inte har kvar???
 
 
Eftersom allt annat var gjort, rensat och genomgånget i lägenheten tog jag tillflykten till källaren medans maten vart klar. Där rensade jag i min överfulla matkällare.
 
Slutspurten vart rensning i frysboxarna. Var ju tvyngen att göra plats. För idag fick jag ett jättebra recept på glödkakor (ghakku) som jag tänkte göra i morgon. Något gott till den nya brödkorgen är väl inte så dumt?
 
Men nu börjar allt städande vara klart. Bara lite fix till grabbarna. Sen är det dags att plocka fram julen.
 
Sen får vi verkligen hoppas att jag inte får något gräsligt bakslag igen utan att jag får må så här bra. Det skulle verkligen vara skönt. För på måndag går jag upp till 75 % arbetstid.

Svepask

I går färdigställde vi vardagsrummet. Så numera känns det som att vi bor på ett lite finare hotell. Skönt när städandet och rensandet börjar ge resultat. Men ännu är det mycket kvar att göra.

I dag har jag valt att ta en vilodag. Har bara handlat och fixat naglarna. Fast det är klart...lite hinner jag kanske rensa.

I dag vart jag så glad. Fick en present av Vincent. En jättefin brödkorg som han har gjort på slöjden. Våran var en aning för liten så den var perfekt.

Visst var det kul när ungarna var små och kom hem med pärlhalsband och tomtar gjorda av toarullar. Men om ärligheten ska fram så uppskattar jag nog sådana här användbara saker mer.

Nu tar jag helg

I går tömde vi hobbyrummet från grejer som inte skulle vara kvar där. Vi skruvade isär en garderob och bar ner den för att sedan skruva upp den igen. Bar ner min massagestol och ett bord. Gjorde en mysig meditationshörna. Bar, rensade och sorterade grejer. For och köpte golv. Bar upp grejer på vinden. Tog hela dan. Sen satte vi oss och såg två avsnitt av favoritserien. Sons of anarchy.
 
Idag har vi fortsatt bära ner grejer till källaren som ska vara där. Oj sån ordning vi kommer att ha. Till och med ett skåp för mina garner och tyger. Helt otroligt. Efter att källaren började kännas någorlunda färdig gick jag upp till lägenheten och lagade lunch.
Sen vart det strukning och iordningsställande av nya mörkläggningsgardinen. Vilken lysande uppfinning. (Tack Carina för idén) Hade sån tur att dom sålde dom billigare på Hemtex just nu. Köp två betala hälften på ena gadinen. Bra när man behöver fyra stycken. Och så där jättebilliga var dom ju inte. Men klart värt det. Nu slipper jag fula rullgardiner. Vardagsrummet börjar ta form. Men ännu ska bokhyllan flyttas. Fiskarna byta bostad och sängarna på plats. Men det ska jag göra under veckan.
 
Pojkarna har pysslat hela helgen med att rensa och sortera sina grejer. Dela på möbler och sånt. Dessutom fick ena sonen upp sin efterlängtade soffa under sängen. Nu är allt ett kaos inne hos dom men det blir bra så småningom. Man orkar ju inte fixa allt på en gång.
 
Även dotterna hoppade på möbleringståget och fixade i sitt rum och tog ner ett skrivbord från vinden. Det vart ganska trångt men jättemysigt.
 
Nu tänker jag slänga mig omkull i soffan ett tag innan duschen och njuta av helgen som är kvar. En sak är då säker. Den här helgen har verkligen varit som ett långt gympass. Har ont i varenda muskel...
 
Hur har eran helg varit?