Vårvatten

Så här års tar snösmältningen fart i fjällen. Smältvattnet hamnar bland annat i Torneälven där vi hämtar vårt dricksvatten. På vägen dit drar vattnet med sig partiklar som färgar vattnet gult. Det börjar det lukta och smaka konstigt. Dessutom tillsätts klor i vattnet innan det hamnar i våra kranar.

Och hur kul är det att dricka pissgult, dyluktande och klorsmakande vatten? Det är tur att det finns "anna-kannor" som åtminstone kan fixa smaken. Sen får man väl dra i lite saft för stt slippa se färgen.

Lite missfärgning kan väl inte vara så farligt tänker ni kanske, men hur kul är det t ex att lägga ner vita ägg i en kastrull, koka dom och plocka upp ljusgula. Det är ju inte ens påsk.

Nåja. Det håller ju inte i sig så länge. Men det kommer att bli värre innan det vänder. Och det för ju något gott med sig. Det blir ju sommar....

Hoppet finns

Idag tog jag en flytande lunch och unnade mig en promenad istället. Har man bara en halvtimmes lunch så får man välja vad som känns viktigast för dagen. Det var så skönt att få vädra huvudet. Men det blåste ordentligt så jag var glad att jag hade en "buff" som jag kunde ha runt öronen. Och skinnjacka. Ganska skönt att bara plugga i lite bra musik i öronen (Idag vart det Adele), promenera och bara njuta. Kul att se att snön har farit väck. Det mesta i alla fall. Men ännu har det inte börjat grönska så mycket. Men tillräckligt för att ögon och näsa ska klia. Dessvärre hinner det nog inte bli grönt till skolavslutningen heller. Men det är ju inte något ovanligt på de här breddgraderna. Det bli i alla fall snöfritt. Hoppas jag...


Minns ni?

För en gångs skull kan jag verkligen säga att rätt låt vann. Jag är inte den där som brukar titta på melodifestivalen men i år gjorde jag det. Samtidigt som jag följde kommentarer från olika intressanta människor på twitter. Det gjorde det hela mycket roligare.

Jag tycker Loreen är fantastisk. Hon har ett sånt lugn. Och scenspråket. Helt underbart. Får "tuppskinn" när jag ser hennes framträdande.

Varje år har vi en festival uppe i Kiruna sista helgen i juni. Den brukar dra en ganska blandad publik och det finns oftast något för alla att se och lyssna på. I år ska följande artister stå på scenen i midnattssol:

Veronica Maggio
Europe
Magnus Uggla
Eldkvarn
Donkeyboy
Hoffmaestro
Sean Banan
Raubtier
Norlie & KKV
The Pusher
Raj-Raj Band
Thomas Stenström
Satan Takes a Holiday
Joanne Shaw Taylor

Och så förstås:
Loreen

I år är det första jag tar med mig pojkarna. Dom har inte varit så intresserade förut. Men i år lockar Raubtier.

Hur som helst...Åter till sveriges älskling just nu, Loreen. Hur många av er minns att hon var med i tv-programmet Idol 2004? Redan då gjorde hon stort intryck på mig. Se här:


NO-Projekt

När jag gick i skola, på stenåldern, läste vi i böcker och hade lärarledda lektioner. Idag är det olika projekt man ska göra. Ofta utan vanliga lektioner med lärare. Men så är det väl. Tiderna förändras. Vilket som är/var bättre kan jag inte svara på.

Däremot kan jag skryta över min dotter. Hon har haft ett projekt i skolan att man ska välja en konstruktion, rita upp den skalenligt på ett milimeterpapper för att sen bygga den med valfritt material.

Hon har med fuskpanel, overheadpapper, frigolit och spagetti byggt den här. Tycker den är jättefin. Vad tycker ni?