Meditation

Jag fick frågan av fina fröken Henriksson om HUR MAN GÖR. Svår fråga som kräver långt svar så därför gör jag ett helt blogginlägg om det.
 
Vad jag förstår så finns det inget rätt eller fel. Tanken är attt man ska stanna upp och inte stressa iväg i tanken. Att bemästra sitt sinne.Man ska helt enkelt tömma huvudet från tankar. Eller tömma kan man inte. Man kan lära sig ignorera dom. Skjuta undan dom. Vissa dar är det inget problem. Vissa dag finns det ingen hejd på tankarna.
 
Jag brukar i alla fall sätta mig bekvämt i en fåtölj med ryggen fri så att man inte lutar mot något och somnar. Fötterna i golvet. Det behöver inte vara någon lotusställning. Det viktiga är att man sitter skönt.Ser till att jag får vara ifred. Ingen tv eller andra ljud som stör. 
 
Ibland tänder jag några ljus. Doftljus, eftersom man blundar och inte ser dom.Sen tar jag  några djupa andetag. Försöker sedan känna på andningen hur den känns när den far in i näsan och ut igen. Känner att den blir varmare vid utandning. Så sitter jag ett tag och fokuserar på hur den känns. Försöker fösa undan alla tankar som kommer. Fast det är svårt. 
 
När tankarna kommer brukar jag försöka fokusera ännu mer på andningen.  Efter ett tag flyttar jag fokuseringen till någon annan del av kroppen. Kan vara lungorna. Känner riktigt efter hur det känns när man andas in och ut igen. Det kan vara en tå. Känner efter om det är ont i den eller om det sticks. 
 
Ibland väljer jag att föreställa mig en underbar plats som jag utforskar. Tittar på färger och känner på lukter. Ja, jag känner dom givetvis inte på riktigt. Men jag har bra fantasi.
 
Ofta lyssnar jag på en cd skiva när jag mediterar. Det kan ibland vara en "vägledd" meditation (som är bra när man är riktigt uppe i varv). Såna finns det massor att få tag i. Till och med på youtube.  Eller så lyssnar jag bara på någon lugn och harmonisk musik eller rent utav på "naturljud" som valsång eller nåt sånt. Lite flummigt men det inger ett otroligt lugn.
 
Första gångerna kan man bara sitta en liten stund. Själv vart jag småfnissig och tyckte enbart det kändes konstigt. Men med träning så blir det behagligt. Nu sitter jag lätt trekvart. Ska sanningen fram så händer det att jag nickar till. Trots att jag sitter rakt upp och ner.
 
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det. För mig har det verkligen hjälpt. Utan meditation hade jag nog inte kommit så långt som jag har gjort idag. Det är värt att ge det en chans och våga prova.
 
PS...Var det svaret på din fråga Fröken H?
  

Ingen kan vara nere med en ballong

Ett av nalle Puhs fina uttryck.
 
För ganska precis ett halvår sen kraschade jag. Då sprack min ballong. Hade inte fattat att jag varit stressad under en låååååång tid. Många konstiga krämpor men inget som fick mig att fatta. Inte ens min ständige följeslagare - yrseln. Den fick jag dras med dagligen i två års tid. Det krävdes en smäll innan jag vaknade.
 
När det hände kunde jag inte för mitt liv förstå vad som hände. Men jag tog tag i saken och fixade hjälp. Omgående. Beteendevetare och psykolog. Det är det bästa jag kunde ha gjort. För det fick mig på fötter. Och fort gick det. Då i december kunde jag inte ens drömma om att jag ett halvår senare skulle må så förbaskat bra som jag gör idag. Visseligen 7 kg tyngre men det är världsliga ting. För jag mår så bra idag. Ingen yrsel. Inga sömnlösa nätter. Inga magproblem, domningar eller sendrag. Inga...Ja listan kan göras hur lång som helst.
 
Jag rekommenderar verkligen (lätt att vara efterklok), lyssna på kroppen. Och sök hjälp. Det gör sån skillnad.Och ta en paus emellanåt och bry dig om dig själv. Lite meditation kan göra underverk.
 
I dag jobbar jag heltid igen. Tycker jobbet är tokroligt. Orkar jobba extra utan problem. Nästan alla krämpor är borta. Minnet är det väl sisådär med men det tar lång tid innan det blir bättre. Tyvärr kommer det aldrig att bli riktigt bra. Men man kan inte få allt här i världen. Tycker i alla fall att  livet är toppen.
 
 
 

Förlåt!

Käraste vänner. Om ni fått konstiga mail av mig ber jag om ursäkt...Det finns en massa nya funktioner på blogg.se som jag inte hunnit vänja mig vid. Bland annat skickar den mail om jag svarar på en kommentar om jag inte har tagit bort en markering i en ruta. Jag tycket det borde vara tvärtom. Ibland glömmer jag...Så jag hoppas ni ursäktar mig under en inlärningsperiod...
Det kan förekomma andra konstigheter också. Men om ni märker något kan ni väl säga till.
 

Man är ingen partypingla direkt...

I helgen är det Kirunas årliga festival. En av dom bästa i landet om man får tro på förståsigpåarna. Tre dagar med musik, tivoli, försäljning och allt annat som hör till.
 
Redan för flera veckor sen köpte jag en biljett. För förköpet var billigare då. (495:-) Med tanke på vad en konsert kostar så får man verkligen mycket för pengarna.
 
Idag bestämde jag mig för annat. Jag har ändrat mig. Jag åker troligen till stugan istället. Så jag sålde min biljett. Det var inget svårt. Tog ca två minuter att sälja på FB`s sida "Kiruna Fyndtorg".
 
På torsdag kväll är det dock gratis. Och det är faktiskt det bästa bandet som spelar då. Raubtier. Har lovat grabbarna att gå och lyssna fast det är vid midnatt och jag ska upp och jobba på fredag.
 
Vad är det då jag missar under helgen?
 
Veronica Maggio
Europe
Magnus Uggla
Eldkvarn
Donkeyboy [NO]
Hoffmaestro
Loreen
Sean Banan
Raubtier
Norlie & KKV
The Pusher
Raj-Raj Band
Thomas Stenström
Satan Takes a Holiday
Joanne Shaw Taylor[UK]
Norra Station
The Hardships