Klok som en uggla

Idag fick jag besök av en av mina absolut käraste vänner. Med sig hade hon en present som passar ypperligt nu när hösten närmar sig och mörkret kommer på kvällarna. Hon brukar kalla mig klok så det kanske är jag som sitter på toppen? Fin är den i alla fall. Dottern hade varit gullig och bakat en rabarber och vinbärspaj till besöket. Den var hur god som helst.

Tur som en tok

Eller nåt sånt. Tatueraren fick en tid över så jag får göra min efterlängtade tatuering redan på fredag. Jag är så glad. Hoppas inget nytt hinder dyker upp. Så här ska den se ut på ett ungefär. Det ska till en papegoja dom redan sitter på benet. Det ska bli så spännande.

Kiruna - den turistvänliga staden?

Knappast. Inte om man har för avsikt att besöka den i juli i alla fall. Vill man besöka småbutikerna i stan under veckorna så har dom semesterstängt till i början av augusti.
 
Är man hungrig så får man nöja sig med pizza och hamburgare för lunchrestaurangerna har sommarstängt. Flertalet av dom i alla fall. Men man behöver kanske inte äta i juli?
 
Dom stackars matställen som är öppna ligger inte precis centralt och är inte lätta att hitta om man inte är inföding. Trist.
 
Lördagarna stänger alla butiker tidigt.
 
På söndagarna är allt stängt. Det gäller året runt. Då menar jag allt. Det enda som är öppet är väl mackarna och livsmedelsbutikerna. Men tro inte att man kan vara ut och fika någonstans. Äta söndagslunch ute kan du glömma. Äta får man göra på "korvis".
 
Köpa sovenirer under kvällar och helger kan du glömma. Vänta till måndag morgon då butikerna öppnar. I bästa fall klockan 10. Om dom inte har semesterstängt förstås...
 
 .
 

Hinder på vägen

En av mina saker som jag ska hinna göra innan jag fyller 50 (om ett och ett halvt år) är ju att göra en ny tatuering.Efter många års fundering om placering och utseende har jag äntligen bestämt mig.
Den har sakta men säkert tagit form i mitt huvud.
 
Tatueringen ska rama in min papegoja som jag har på vaden och ska bland annat bestå av liljor i olika färger och barnens namn.
 
Det är bara ett problem. Jag har ingen tatuerare som kan göra det. Den jag brukar vara hos i Malmberget har jag tydligen slutat. Så då tänkte jag anlita grannens dotter. Men hon har fullbokat fram till sista augusti. Och sen flyttar hon från stan.
 
Typiskt när man äntligen har bestämt sig. Så nu får jag väl vänta och se. Får väl ta ett besök till residentstaden Luleå eller den kungliga hufvudstaden för att fixa det. Men det känns så osäkert då man inte har några referenser.
 
Vi får hoppas på det bästa och se om grannen får något återbud...