Lugnare liv

Så har jag då jobbat deltid en månad. Och det känns så skönt. Jag är allt ifrån "frisk" men jag känner att jag varvar ner. Sömnen börjar oxå så sakteligen förbättras. Tror mycket på det här med mindfulness och träning.

Har verkligen försökt tänka på mig själv den här tiden. Har sagt ifrån mitt uppdrag som skyddsombud. Redan i höstas hoppade jag av mitt fackliga uppdrag som ersättare i styrelsen där jag suttit några år. Rensar bort sånt som jag kan avvara med andra ord. Och gör bara sånt som jag känner för. Har även blivit en mästare på att delegera här hemma.

Varje dag när jag kommer hem från jobbet vid ett så äter jag lunch i tystnad. Tänk vad det smakar mycket bättre när man gör det. Äter koncentrerat.

Efter det kan det hända att jag tar en promenad. Sen sätter jag mig i fåtöjen som jag fäller ryggstödet på. Med spikmattan bakom ryggen och min meditationsskiva i hörlurarna. Där blir jag sittande minst en halvtimme. Det bästa av allt är att jag har huset helt för mig själv då. Inga störningsmoment. Det är vekligen rogivande.

Sedan brukar ungarna ramla in en efter en. Och lugnet är slut. :)

Har inte gymtränat på närmare två månader nu. Men nu börjar jag känna att det är dax igen. Kroppen behöver röra på sig. Och så är ju även det stresslösande. Så på måndag kör jag igång igen.

Hinner inte riktigt före det. Har ett fullt schema trots att jag jobbar så lite. I morgon ska jag till en massör och få en timmes behandling. Efter det ska jag på utvecklingssamtal med pojkarna. På torsdag står en resa till Gällivare på schemat. Det är dax för dottern att få tandställningen på nederkäken monterad. Sen kommer fredagen och då ska man ju mysa. Helgen måste man vila.

Som ni ser är jag undanflykternas mästare. Men på måndag, då...

Snöfestival

Varje år hålls det en snöfestival här uppe i Kiruna. Det bjuds på diverse jippon. Bland annat lite musikunderhållning, renrace och snöskulpturtävling.

Tidigare har snöskulpturtävlingen verkligen något att se fram emot. Då hade man "riktiga" tävlingar med deltagare från olika länder. Tyvärr ansåg man att det vart för dyrt. Och de senaste åren är det estetelever från gymnasieskolorna i Norrbotten som får tävla. Visst är det kul för dom. Men för åskådarna är det inte lika roligt. För även om dom är duktiga så är kvaliteten långt från det som man bivit bortskämd med.

Hur som helst så var jag för lat och mingla runt i helgen. Men idag tog jag mig en promenad i det härliga vintervädret och passade på att fotografera några av tävlingens alster.

I stickartagen

Just nu är jag inne i en stickningsperiod. Det är bara så skönt att slöa framför tv:n med ett handarbete i händerna. Gärna lutad mot spikmattan. Stickning och virkning sägs ge lika bra avkoppling som meditation. Inte helt fel alltså. Förena nytta med nöje.

Först så insåg jag att mina fina sjalar som min kollega Annika har gjort hade fel färg till min nya dunjacka. Så jag knåpade ihop en i svart/grått/vitt. Den passar dessutom till min mössa.
När den var klar hade jag svårt att komma på något annat roligt att göra.

Jag är verkligen inte den som gillar att sticka strumpor och vantar. Tycker det är så bökigt med strumpstickor. Dom vill gärna glida ut från arbetet och sen får man försöka fånga upp maskorna igen. Bläää. Men nu har jag i alla fall börjat med ett par vantar. Fick idén och mönstret av världens bästa Annika. Och faktum är...Det är tokroligt. Ser ganska avancerat ut men är superenkelt.

Lyckorus

Idag har jag haft den bästa dagen på sååå länge. Jag blir bara så förvånad. Har ju dragits med yrsel och andra krämpor i över två år nu. Det tar på humöret. Och så för en dryg månad sen fick jag ju mina stressreaktioner.

Efter det har jag som ni vet gått hos en beteendevetare. Han lär mig mindfulness. Jag mediterar bland annat varje dag. Det känns bra.

Men i morse när jag vaknade hade jag en känsla i kroppen som jag inte har känt på länge. Jag var utvilad. Riktigt utvilad. Hade sovit hela natten och vaknade först halv tio. (Jag som brukar smyga upp vid sju.) Dessutom var jag riktigt glad och full med energi. Utan yrsel. Och den känslan har hållt i sig hela dagen. Det känns så bra. Hoppas att det är på väg att vända nu och att det inte bara är en engångshändelse.

Svaramedbaraettord-listan

En liten lista som cirkulerar runt på en massa bloggar just nu. Så här kommer mina svar:

1. Var är din mobiltelefon? Osäkert

2. Var är din andra hälft? Köket
3. Ditt hår? Mörkt
4. Din mamma? Liten
5. Din pappa? Retsticka
6. Det bästa du vet? Ledighet
7. Din dröm i natt? Dröm?
8. Din dröm/ditt mål? Nirvana
9. Rummet du är i? Sovrummet
10. Din hobby? Mångsysslare
11. Din skräck? Panikångest
12. Var vill du vara om sex år? Kiruna
13. Var var du igår kväll? Hemma
14. Vad är du inte? Hockeyspelare
15. En sak du önskar dig? Luftballongstur
16. Var du växte upp? Lappland
17. Det senaste du gjorde? Stickade
18. Dina kläder? Stora
19. Din tv? Livsnödvändighet
20. Ditt/dina husdjur? Fiskar
21. Din dator? Mötespunkt
22. Ditt humör? Omväxlande
23. Saknar någon? Ja
24. Din bil? Safarigrön
25. Något du inte har på dig? Tyrolerhatt
26. Favoritaffär? Godisstudion
27. Din sommar? Myggrik
28. Älskar någon? Familjen
29. Favoritfärg? Svart
30. När skrattade du senast? Nyss
31. När grät du senast? 2006