Min efterlängtade almanacka

Jag har dåligt minne. Skrämmande dåligt minne. Och då får man skriva ner allt i stället.

Vid flera tillfällen har jag beställt mina kalendrar från Personligalmanacka. Men i år hade jag bestämt mig för att inte köpa någon. Den är ju trots allt ganska dyr.
 
Har ju en fungerande kalender på mobiltelefonen och den har jag ju alltid med mig. Men...Det är ju inte lika kul.

Känslan i att ha en riktig kalender är mycket bättre. Själv få skriva små noteringar och planeringar. Så efter en dryg månad in på nya året, fick jag abstinens och vart tvungen att beställa en i alla fall.

Har ju nämligen en kollega som hade beställt en. Och då vart längtan för stor. Idag fick jag den. Och vad fin den var. Den är personlig och värd varenda krona.Ps. Baksidan pryds av en bild på sambon, men han vill inte bli "uthängd" på nätet. :)

Kvicksilver


Har ni försökt fotografera en superspeedad treåring med en långsam kamera någon gång? Det har jag gjort idag. De flesta av bilderna blev såhär....Fniss.

Men det gör inget. Fick ju träffa syrrans kanonfina barnbarn i alla fall. Någon bra bild vart det i alla fall. Men jag har inte frågat om jag får lägga dom på bloggen, så ni får nöja er med den här.

Papper, papper, papper...

Nu gjorde jag det där berömda rycket. I flera månaders tid har jag samlat en massa papper på hög. Som tex betalda räkningar och annat bra att ha. Har visserligen pärmar för sånt men det är otroligt svårt att ta fram dom och sätta papprena på plats. Eller egentligen inte. Men jag är så lat när det gäller sånt. Men idag tog jag fingrarna ur den där jag sitter på, och fixade det. Det är ju så otroligt skönt när det är gjort. Ordning och reda.Dessutom hände en riktigt bra sak. Köpte nämligen ett väggur från tradera till mina föräldrar strax före jul. Eller dom köpte men jag fixade budandet. Tyvärr vart den skadad under transporten och vill inte gå som den ska.

Dom har sen tidigare en väggklocka efter mina morföräldrar som oxå står.

Så jag annonserade igår på en lokal annonssida på internet efter en urmakare eller annan klockkunnig person. Trodde faktiskt inte jag skulle få napp på annonsen. Men redan idag vid lunch ringde en äldre herre och erbjöd sina tjänster. Snabbt som ögat for jag dit med klockorna så att han inte skulle ändra sig.

Så nu är det bara att hålla tummarna och hoppas han får igång minst en av klockorna.

Nu har jag läst den...

För ett tag sen fick jag förmånen att genom Booked smygläsa boken Ön av Lotta Lundberg.

Jag fick den som ljudbok. Uppläsaren heter Lo Kauppi. Hon har ett mycket behagligt sätt att läsa på.

Lotta Lundberg är ingen författare jag har hört talas om tidigare. Jag tror inte heller att det är en bok jag skulle ha valt om jag själv var ute efter något nytt att läsa. Men jag är glatt överraskad.

I början var den lite seg. Men den vart bättre och bättre.

Boken handlar om den svenska läkaren Olivia som lever på en ö sen 25 år tillbaka. Hon lever tillsammans med öns hövding Taip. Hon tar till sig öbefolkningens synsätt om moral.

En grupp brittiska socialarbetare kommer för att utreda påstådda sexuella övergrepp på en tonåring som vistats på ön som turist.  Man vill även utreda om det förekommer pedofili och våldtäkter på ön. De verkar hitta det dom vill. Givetvis innebär det konsekvenser för öbefolkningen.

Ön, som ligger i söderhavet, lyder under brittiskt samvälde. Det innebär också att den lyder under brittisk lag. Man funderar om öborna verkligen följer lagarna. Vad är det egentligen för omoraliska seder och bruk som tillåts på ön? Självklart blir det både moral- och kulturkrockar.

En mycket välskriven bok.  Den väcker många frågor men ger inga svar svar. Men sätter definitivt igång tankarna. Den är absolut värd att läsa.(bilden har jag lånat från cdon.com)

Träningsvärk på gång

Äntligen fick jag fingrarna ur röven och kom iväg till gymmet. Har inte varit dit sen i slutet av november. Ganska korkat med tanke på att jag snällt betalar varje månad. Men nu så. Det var så kul. Men i morgon kommer jag ha svårt att röra mig. För jag kunde inte låta bli att ta i lite extra som straff för att jag slarvat. Men det är det värt. Nu ska jag i alla fall försöka skärpa mig och komma igång igen med minst två pass i veckan.

Det bästa av allt med dagen var att sambon fixade lunch medan jag duschade. Lövbiff med hasselbackspotatis och vitkålssallad med apelsin. Det satt fint.