Nytt år...

Som många andra bloggare är det dags att knyta ihop säcken för detta år och se fram emot ett nytt.
 
Egentligen har det inte hänt så mycket. Men det har varit ett lärorikt och jobbigt år. Det mesta har cirkulerat runt mitt mående efter kraschen i december 2011. Jag har kämpat mig mot ytan och sjunkit igen. Nu är jag på väg uppåt igen. Men det tar tid, mycket tid. Två och halvt år tar det minst enligt sista läkaren. Så det är ett tag kvar.
Men jag har ett bra stöd från vänner, arbetsgivare, beteendevetare och läkare. Så jag hyser gott hopp till att jag kommer att bli frisk så småningom.
 
Årets dagar har handlat mest om mig själv. Har försökt ta hand om mig själv och stressa av lite. Handarbetat i massor. Många strumpor, vantar och mössor har det blivit under året. Men även några lampslöjor. Hade ju turen att få tag i massor med billigt garn.
 
Sen hade jag ju turen att vinna en jippidam till trädgården. Men jag har inte hjärta att låta den stå ute i vinter utan hon har fått flytta in.
 
En av årets absoluta höjdpunkter var givetvis min nya tatuering. Jag tittar på den varje dag och är sååå nöjd och glad att den vart gjord.
 
 
 
Ett trevligt åttioårskalas har jag varit på och gjort ett besök på Ranua djurpark i finland.En tur till fjälls under sommaren hann vi oxå med. Det var så skönt att bara vara....
 
En hel del bakande har jag hunnit med. Börjat finna glädje i det igen.
 
Sen har vi ju städat och möblerat om hela huset så att grabbarna fick varsitt rum. Vilket har visat vara ett klokt beslut. Det har blivit så mycket mindre tjafsande här hemma.
 
Funnit nya vänner via bloggen. Jättekul.
 
Har hunnit förändra min frisyr och färg några gånger. Varit och fått både massage, healing  och naglarna fixade. Dessutom tuffade jag till mig och agerade modell för en dag. Det var så roligt.
 
Meditation och ganska många promenader med och utan kamera. Gått på handledarutbildning för körkort och backat på en bil.
 
En del läsande har det blivit. Och så har vi ju nött tv-serien Sons of anarchy förstås. Har till och med varit på bio några gånger.
 
Har skippat massor med måsten och delegerat en massa uppdrag. Insett att jorden inte går under om jag inte har full koll på allt. Det finns andra som gör sånt lika bra. Om jag låter dom...
 
Vi har jagat bort sopletare från vår carport vid ett flertal tillfällen. Men nu verkar det ha lugnat ner sig.
 
Och jag behöver inte tävla med mig själv på jobbet längre. Jag struntar ärligt talat i hur många samtal jag tar eller hur många e-brev jag gör. Det jag gör, gör jag bra. Det vet jag. Och ingen kommer någonsin att tacka mig för att jag lät mig bli vidbränd....
 
Nåja snart börjar ett nytt år och det ser jag fram emot. Mycket kommer att hända. Men framtiden få visa vad. Vad jag dock  vet är att kontoret ska flytta till nya lokaler. Äntligen. Och att jag ska fortsätta kämpa för att bli frisk. Ta tag i mitt sockerberoende igen. Fortsätta meditera och förhoppningsvis fara på en mindfullnessretreat i maj om allt går vägen.
 
Jag önskar er alla ett Gott nytt år 2013 som förhoppningsvis blir awesome för oss alla!
 
Ps...Om ni vill ha lite annorlunda läsning så besök den här bloggen: http://radikaldelirium.blogg.se/ . En riktig ordvrängare både i tal och skrift.

Nygammalt

Tänk vad glad man kan bli av en till synes struntsak som en begagnad spis. Köpte en idag. Sparsamt använd och ca sju år på nacken. Perfekt till stugan.

Den vi har nu är modell sjuttiotal. Med plattor som sitter så konstigt att man inte kan ha en gryta på plattan samtidigt som man ska steka. Och en ugn som tappat listen runt luckan så det inte blir jämnvarmt i den.

 

Men nu ska det bli andra bullar....

 

Mellandagsrea

Är inget för mig. Själv jobbar jag. Riktigt skönt faktiskt. Men jag kan nog erkänna att jag är otroligt trött. Hade väldigt svårt att sova.

Tur att alla kunder är så glada och trevliga nu i dagarna. Det gör jobbet så mycket roligare.

Jag är för barnarbete...

i alla fall inom rimlighetens gränser. Nu menar jag givetvis inte de barn som slavar med lite eller ingen lön i diverse fabriker. Jag menar barn som hjälper till hemma. Allt blir ju så mycket roligare när man hjälps åt. Så idag fick sönerna städa lite medan jag satte igån och baka. När som var klara fick jag även bakhjälp.
 
Det vart morotsmuffins som nu ligger och svalnar för att sedan få citronfrosting.
 
Sedan bakade jag familjens nya favoritbröd. Ezters grötbullar. Så lätta och roliga att göra vilket är tur då dom har rykande åtgång. Den här gången blandade jag i lite grahamsmjöl och kruskakli oxå för att få ett grövre bröd. Sååå gott. Dessutom gjorde jag dom lite mindre än sist så nu är dom perfekta som hamburgebröd. Så nu får det nog bli burgare.och pommes till middag.
 
Nu är det dax  att krypa upp i soffhörnet med virkningen och se sista filmen i serien om sagan om ringen.
 
 

Storleken har ingen betydelse

Det finns två saker jag tycker ska finnas i varje hem. Kristet eller inte.

Det är först och främst en hustomte. Min är en liten handmålad tomte som jag fick av min förra arbetsgivare för massor med år sen. Tycker den är så söt att den får stå framme året runt.


Den andra saken är en bibel. Det är ett måste även om man inte är troende. Det ska bara finnas. Min är ganska svår att läsa i om man inte har ett förstoringsglas. Men den innehåller trots sin storlek hela nya testamentet.