Hur svårt kan det vara?

Idag hade jag tid hos läkaren 10:30. Det innebär att man måste gå ifrån jobbet en halvtimme tidigare så man hinner ta sig dit och anmäla sig. Där är det alltid lång kö så man får vänta. Mycket tid går det alltså åt.
 
Nåja. Jag for dit och anmälde mig. Satte mig i väntrummet och väntade. Då kom en från inskrivningen och sökte mig. Läkaren var sjuk...
 
Men vad f-n... Fick prata med en sköterska som gav mig en ny tid på måndag. Frågade då varför dom inte hade meddelat mig.
- Jodå - dom hade försökt ringa mig.
- Vart då? undrade jag då.
- Först ringde vi ditt hemnummer men där svarade ett barn som inte visste om du hade en mobiltelefon...(Sonen ligger hemma i hög feber och vet knappt vart han är)
- Sen ringde vi dig på arbetet....
- Konstigt, jag har ju varit på plats hela morgonen... Vilket nummer?
Dom läste upp telefonnumret till min arbetsgivare....som jag slutat hos för 14 år sen.
 
Kanske det vore på sin plats att kontrollera personuppgifterna ibland? Kanske kolla med patienterna när dom bokar tid? Det gör jag nästan med alla kunder jag pratar med. Varje dag. Inget svårt alls.
 
Nåja. Men sen kan man ju undra....Hur svårt ska det vara att surfa in på Eniro eller Hitta.se för att söka ett telefonnummer? Det är ju inget stort deckarjobb jag begär....Dom flesta i sverige har mobiltelefon. Skulle man kanske skicka personalen på kurs så dom lär sig söka?
 
Nästan en hel timme till ingen nytta...Sånt gör mig irriterad.
 

Inget för veklingar....

Nu har ungarna fått sina scheman. Och det är är tur att dom är födda norrlänningar. För på fredag är det dags för simprov för högstadiet. Tänk då på att vårt badhus är stängt fram till årsskiftet. Och provet ska således utföras på.........utebadet. (Tur att det är tempererat vatten) Med tanke på väderprognosen så blir jag inte förvånad om dom blir sjuka.
 
Fredag 31.08.2012 kl 2–8 Kraftig regn.  Gjelder for: kl 2–8 10° 4,5 mm Lett bris, 4 m/s fra sør-sørøstLett bris, 4 m/s fra sør-sørøst
kl 8–14 Kraftig regn.  Gjelder for: kl 8–14 7,3 mm Lett bris, 5 m/s fra sørøstLett bris, 5 m/s fra sørøst
kl 14–20 Kraftig regn.  Gjelder for: kl 14–20 9,4 mm Lett bris, 5 m/s fra sørøstLett bris, 5 m/s fra sørøst
kl 20–2 Regn.  Gjelder for: kl 20–2 6,5 mm Lett bris, 4 m/s fra sørøstLett bris, 4 m/s fra sørøst

Hur gick det till?

Igår var det en spännande dag för ungarna. Skolstart. Hua vad nervösa dom var. Tänk att mina små pluttar har blivit så stora.
 
Dubbletterna började sjuan och dottern på gymnasiet. För pojkarna vart det ju inte så stor omställning. Dom går på samma skola som tidigare men får nya lärare och några nya klasskamrater. Så dom känner sig nog ganska trygga.
 
Det var värre för den blyga dottern. Ny skola. Ny klass. Ingen från hennes gamla klass utan bara nya bekantskaper. Dessutom är hon enda tjejen i en klass på 21. Tufft. Igår var hon inte så glad och positiv över det. Men idag fick jag ett sms där det stod : Idag känns det bättre. Det föll en sten från mitt hjärta då. För självklart vill man att dom ska ha det bra och trivas i skolan. Jag håller tummarna. Men har sagt att hon får utforma en plan B om det inte skulle fungera.
 
 
 

Back in business

Så var man igång igen. Efter sex veckors ledighet. Semester vet jag väl inte om jag vill kalla det direkt eftersom jag inte har mått så bra. Men ledig har jag i alla fall varit. Men nu är det slut med det.
 
Igår jobbade jag första dan. Och jag är sååå tacksam att jag bara jobbar 50 % den här veckan. Hade inte fixat mer.  Komma ihåg inloggningen på datorn var det första hindret. Men efter att ha tänkt och klurat länge kom jag slutligen på det.
 
Hade 173 e-brev att gå igenom. Varav 3 stycken var värda att spara. Mycket krafs.
 
Sen var jag tvungen att försöka komma ihåg lösenordet till vårt lönerapporteringssystem. Och det kom jag oxå ihåg till sist. Men när jag skulle in i vårt system vi arbetar i var det stopp. Fick ringa den tekniska supporten så att dom fick hjälpa mig. Tur att dom finns. (jag har ju som ni kanske vet jättejobbigt med mitt minne just nu)
 
Sen fick jag rapportera in alla mina receptkvitton. För jag jobbar hos en arbetsgivare som ger ersättning för sånt.
 
Dessutom fick jag ringa lönekontoret. Det hade blivit superfel med min lön. Dom hade gjort ett litet bruttolöneavdrag för mycket. Endast 12 000. Det kändes i plånboken kan jag lova. Men nu är det åtgärdat. Förhoppningsvis. Dessutom fick jag veta att jag fått en dag för lite ersättning från FK. Så dom fick oxå rätta till det. Så det kanske rullar in några kronor till.
 
Hur som helst. Efter tre timmars arbete. Eller strulande var det dags....För första panikattacken. Fan säger jag bara. Tack och lov var den ganska lindrig då jag kunde häva den. Men tog en tablett för säkerhets skull. Och då var det kört. Vart som en klubbad oxe. Jag blir så trött av dom. Så när jag kom hem en timme senare däckade jag på soffan i en och en halv timme. Sen var jag som en zombie resten av dagen.
 
Men idag har det varit bättre. Lite trött men ingen attack än så länge. Ska till läkaren på fredag så får vi se vad hon säger. Men jag tror inte det är läge för heltid ännu.
 
Däremot har jag inget emot att jobba deltid. Har kul jobb och jättefina kollegor. Hoppas bara dom står ut med mig och mina problem.
 
Jag kommer att bli bra men det tar tid...
 

Handarbetsdax

Så har vi gjort en riktigt bra affär Det tycker jag i alla fall. Vi har nämligen köpt två IKEA-kassar fulla med oanvända garnnystan i acrylgarn. Blandade färger och sorter. Över hundra oöppnade nystan samt några påbörjade, Billigt och bra (500:-). Så nu har både jag och dottern garn att jobba med under alla mörka höst och vinterkvällar. Strumpor, vantar, halsdukar kanske någon tröja...Vi får väl se vad det blir. Bara fantasin sätter gränser.