Arga kunder

Jag har ett riktigt bra jobb som jag trivs med. Pratar med folk hela dagarna. De flesta kunderna är urtrevliga. Men inte riktigt alla. Vissa dagar (som t ex igår) har man kunder i telefonen som bara är för mycket. Hur tänker man när man ringer till en myndighet och skäller på personen som svarar bara för att man är förbannad på regelverket? För att man inte får sin vilja igenom? Det är väl för bövelen inte handläggarens fel? Att man sedan tror att man kan kläcka ur sig hur mycket skit som helst kan jag inte heller begripa. Bara för att man är anställd kan man väl inte ändra lagar och förordningar bara för att det ska passa alla. Det hjälper faktiskt inte att skälla på oskyldiga människor. Ingenting blir bättre av det. Ingenting.

Det som fascinerar mig är hur folk orkar. Hur någon kan vara så bitter på livet så att man bråkar med vilt främmande människor på detta sätt. Låter andra ta deras bitterhet och besvikelse på livet.

Men det är inte bara i telefon man möter dessa människor. Dom finns överallt. På jobbet, hemma, på gymmet. Men framför allt ute i butikerna. Stackars alla butiksanställda som dagligen får ta emot oförtjänt skäll. Det är ju oftast inte deras fel. Dom är ju bara anställda.

Varför stör sig folk på att andra människors liv är bra ? Skaffa er ett roligare liv själva i stället för att irritera er på att andra människor. Umgås med människor som du blir lycklig av att dela dagarna med.

Kan man inte vara glad för andras skull så får man väl leva så. Men att vara bittra och allmänt nedlåtande bara för att man är så avundsjuk att man inte kan hejda sig då orkar åtminstone inte jag ha mycket över för dom personerna. Det finns till och med personer som försöker hitta på negativa saker om andra bara i ett försök att framhäva sig själv till det bättre. Hur patetiskt är inte det?

"Bittra människor är svåra människor! Kan man inte hjälpa människan att släppa det bittra, är det bättre att släppa den bittra människan!"  Dom tar alldeles för mycket energi.Färdigstegat

Nu är tävlingen slut. Vårat lag vann på kontoret (4 lag). Totalt sett vart vi lag 9 av 153. Men det var inte så konstigt. Vi hade en i laget som verkligen pinnade på. Själv hamnade jag på plats 466 av 1194. (nr 9 av 24 på Kirunakontoret) Helt ok.

Så här fint diplom fick vi från "firman" som belöning av vår insats. :)

Julfest

Sambons firma bjöd på julfest idag. Självklart ville grabbarna gå dit. Så för första gången gick vi till Gruvtrollets lekland hela familjen. För dottern var det fikat som hägrade. Och för pojkarna var det nog tomten som lockade. Och det var inga små lussebllar minsann. Toppenbra ordnat på alla sätt och vis.

(Tyvärr vart det inte så många foton eftersom jag hade den nyaste kameran. Och vi är inte riktigt överens ännu.)Advent

Oj vad tiden går fort. Tycker det var nyss skolorna började terminen. Och vips så är det advent. Vi är ju inga traditionella julfirare hemma hos oss. Men lite jul har vi ändå. Så idag har vi plockat fram julstjärnorna till fönstena. Och så har vi tagit in vår nya vita fina julgran. Vi ska bara ha lyse i den. Inget pynt. Den är så fin ändå. Dom senaste åren har vi haft granen hängande i taket. Bara för skoj skull. (Vill ni ser hur det ser ut kan ni titta HÄR) Men inte i år. För nu är akvariumet i vägen.

Har dessutom redan fixat klart med julklapparna till ungarna. Så i år blir det en lugn jul. Utan stress.


Vilken kväll

Det kan man kalla för en lyckad fest. Den innehöll allt en bra fest ska innehålla. Festkommiten får med beröm godkänt. Jättebra ordnat.

Vi startade med att träffas hos en kollega för ett glas vin. Det var jättetrevligt. Kul att träffas utanför jobbet någon gång. Sen gick vi över till jobbet för att mingla.

* Bra förmingel.
* Trevlig lokal.
* God mat.
* God dryck.
* Glada skratt.
* Underbara kollegor.
* Allsång med specialskrivna texter.
* Ett bildspel över allt som hänt under dessa tio år.
* Bra band som spelade.
* Mycket dansande.
* Många fotografier.

Idag känns det dock i fötterna. Dom är trötta. Det vart en hel del dansande. Och sen avslutade jag med en promenad hem. Tyckte jag behövde det. Det blåste friskt men det var inte kallt. Tur var väl det eftersom jag inte hade några täckbyxor.

Fast om sanningen ska fram så är det inte bara fötterna som är trötta. Jag är nog inte i toppform idag. Men man är inte van att parta heller. Det tråkiga är att jag har sus/tryck i öronen. Men det beror nog på musikvolymen och blåsten när jag gick hem. Hoppas att det släpper snart.

Men annars var det som sagt en toppenkväll. Och jag är så nöjd att jag var där tillsammans med världens "bästaste" kollegor.