Tur eller otur?

Idag upptäckte jag en liten lustig grej när jag pratade med försäkringsbolaget angående min sons knäskada. Nämligen: Igår var det den 30 maj 2011. Då föll sonen och slog sönder sitt knä och fick sy det.

Den 30 maj 2006, alltså exakt på dagen 5 år sedan, ramlade min andra son och skar sönder sitt knä. Och fick sy det. (Ena har sytt vänster knä och den andra det högra.)

Hur stor är sannolikheten för detta? Året har ju trots allt 365 dagar. (utom skottår) Kan det vara för att dom är tvillingar månne?

Grammatik

Jag skulle nog behöva gå en svenskakurs. Det är alldeles för länge sedan jag gick i skolan. (Jag är ju en sån där som tycker det är tokroligt att plugga) Blir allt för ofta upprepningar när jag skriver. Och ett ord som jag verkar ha förkärlek till är ordet "dessutom". Har märkt att när jag skiver blogginlägg, så dyker det ordet upp i var och varannan mening. Inte medvetet. Men när man har uppmärksammat det så kan det driva en till vansinne. Kanske man skulle ta en kurs i MODERN SVENSK GRAMMATIK???

Har du svårt att skilja på substantiv, adjektiv och verb?
Skolan har ändrat sina undervisningsmetoder:

* Substantiv är ord som du sätter "fan" eller "jävel" efter:
klockfan, gubbjävel, hammarjävel etc.

* Adjektiv är ord du sätter "skit" före:
skitbra, skitsnygg, skithäftig etc.

* Verb är ord du sätter "utav helvete" efter:
drack utav helvete, dansade utav helvete, körde utav helvete etc.

SÅ, NU ÄR DET SKITENKELT FÖR UNGJÄVLARNA ATT LÄRA SIG UTAV HELVETE!

Olyckan var framme

Idag hann jag precis göra undan lite jobb som blivit liggande på jobbet och hämta en kopp kaffe när telefonen ringde. Det var från skolan. Ena "dubbletten" hade ramlat på en handikappramp i skolan och slagit upp knät. Så det var bara att plocka upp honom och fara till sjukhuset. (Som fortfarande finns trots vissa landstingspampars ihärdiga försök att lägga ner så mycket av det som möjligt.)

Det visade sig vara så pass stort att det behövdes ett par stygn. Det gick bra trots att ett par svordomar for över den skadades läppar. Det vankades ju glass efteråt. Och så fick man ta ledigt resten av dagen. Och imponera på polarna. Han fick ju komma haltande till skolan för att hämta väskan. Dessutom fick han ju visa upp bandaget. Som var genomskinligt. Tänk själv vad effektfullt med trådar i knät och en massa blod... Det var nog en ganska stolt kille trots att det varit lite läskigt.