Grönt är skönt

Tänk att jag alltid gör samma saker om och om igen. Som det här med gräsklippning. Jag gruvar mig i flera dagar i förväg. Väntar så länge som möjligt. Och när jag äntligen tar tag i det så....tycker jag faktiskt att det är riktigt kul att klippa. Och sätter man det långa steget före så går det ganska fort, samtidigt som man får lite motion på köpet. Så nästa gång ska jag inte skjuta upp det...Tror jag. :)

Slöjstjärtar

Hur stora kan slöjstjärtar bli egentligen? När jag köpte dom i november var dom små och söta. Ungefär 5 cm långa. Alldeles perfekta för min akvariekula. Tyckte jag då.

Vi kallade dom först för Fredrik och Filippa (till skillnad från deras namne visste man i alla fall vart man hade dom). Men dom vart ganska snart omdöpta till Gilbert och Gunvald.

Efter en vecka skaffade jag ett större akvarium så dom skulle ha gott om utrymme.

Nu är det bara att inse fakta. Dom har det för bra hos oss. För nu är dom drygt 10 cm långa och tre gånger så tunga som när dom kom till oss. På åtta månader. Så jag bara undrar. Hur stora kan dom bli? Måste jag skaffa ännu ett större akvarium?

Liten paus i renoverandet

Som vanligt när jag sätter igång med något projekt så går jag ut hårt. Allt för hårt. Brukar nästan alltid sluta med att jag får "punktering". Precis så känns det just nu. Allt är nu klart utom köksluckorna. Men dom kan vänta. Kanske ända till oktoberlovet. Men har jag levt med dom i 16 år kan jag nog stå ut några månader till.

De senaste dagarna har jag pysslat på med annat istället. Som t ex:

* Rensat ogräs
* Putsat fönster
* Skurat soptunna
* Tvättat
* Lekt med Picasa
* Rensat fotomapparna på datorn (och gjort backup)
* Och jobbat förstås

Nåväl, nu är det sommar och man måste passa på att njuta lite också av allt det vackra runt omkring oss. Både inne och ute blommar det för fullt. Tänk bara vilka vackra färger det finns och alla dofter...Mmmm.

Jag är lite småförälskad

i ett litet simpelt dataprogram. (Ja, jag är ett teknikfreak som blir lycklig av bra datorprogram) Jag har de senaste 10 åren alltid använt mig av Adobe photoshop när jag redigerat bilder. Och visst, det är ett jättebra program när man vill göra lite mer avancerade grejer. Men lite knölig att hantera när man bara vill lägga på en copyrightstämpel på ett foto. Har dessutom saknat ett bra bildvisningsprogram. Men nu har jag hittat det. Eller det är väl egentligen inte jag som har hittat det. Det är dottern som har pratat om det. Ett enkelt gratisprogram. Picasa från Google. Jag laddade ner det för några dagar sen. Och helt plötsligt öppnade sig en ny värld för mig. För foton som jag inte ens visste att jag hade dök upp igen. Hur enkelt som helst att titta igenom gamla bilder med. Det var såååå kul. Att det sen gick superlätt att märka sina foton var bara ett plus. Dessutom visade det sig att det var urenkelt att fixa snygga collage. Ok, det är väl inte världens bästa och mest avancerade program, men det duger gott när man vill se på och göra snabba justeringar på foton. Testa du oxå om du inte redan har gjort det.