Western Farm i Boden

På torsdag kväll kom sambon ner till oss eftersom han var "långledig" över helgen.

Då tog vi tillfället i akt att göra något tillsammans med hela familjen på fredagen. Vi for till Boden för att göra ett besök på Western Farm. Det var en ca 14 mil  enkel väg. Men vi tog vägen förbi Luleå oxå, där vi gjorde en snabbshopping och åt lunch.

Dottern var allt utom road över att vi skulle fara på utflykten. Hon följde med men inte med ett leende på läpparna. Mungiporna hängde nedåt när vi kom dit och gick runt och tittade. Men efter ett tag så var det dax för en westernshow på 15 minuter. Och ser man på...Då gick det inte att sura längre. För säga vad man vill. Det var tramsigt men väldigt underhållande med både smällar, explosioner och rök.

Måste säga att jag tyckte det var väligt bra ordnat. Det fanns både yxkastning, "bullriding" (på elektisk tjur), fotografering i tidstypisk klädsel, pistolskytte, djur som kalvar, grisar och kalkoner. Något för alla med andra ord.

Slutet gott, allting gott. Och redan nu planerar pojkarna för ett återbesök under nästa sommarlov.Idag har vi legat ganska lågt eftersom det varit så himla varmt. Men jag fick i alla fall ett uppdrag av min far. Det var att göra en "makeover" av två gamla tygklädda stolar. Det gör jag så gärna. För sånt är bara så kul. Så idag skruvade vi isär dom och slipade och målade om benen och armstöden som är i trä. Vi tog även ett bord när vi var i farten. Det kommer att bli så fint. (Hoppas jag) Men nu är ryggen väldigt trött.

I morgon måste vi nog fara till Haparanda och försöka hitta något lämpligt tyg. Bilder före, under och efter kommer inom kort.

Trött som en gnu...

Varför det, kanske ni undrar? Jag har bjudits på underhållning i natt. Och jag är inte imponerad. Jag hann sova tre timmar innan det startade. Sen började det gnagas i väggen. Av en jäkla råtta. Och sen var det totalt kört. Inte fasike kunde jag somna om sen. Jag låg bara och väntade på att den skulle lyckas ta sig in genom väggen.

Låg och lurpassade eftersom ungarna ligger på luftmadrasser på golvet. Och man vill ju inte att dom ska vakna med en råtta i sovsäcken.

Men än har den inte synts till. Ska försöka barrikadera väggen innan jag går och lägger mig ikväll. För jag vill inte ha påhälsning. Några råttfällor ska också laddas. Råttor är så läbbiga.

En sak är så säker. Jag kommer att somna ovaggad i kväll. För jag klarar mig inte på tre timmars sömn längre.

Dagens aktiviteter

Det är lite lustigt det här med mobilt bredband. För om jag sitter vid köksbordet före halv tio på morgonen så fungerar det jättebra. Men senare på dan finns det inte en tillstymmelse till signal. Så nu har jag satt mig i en fåtölj i rummet och skriver. Och här fungerar det inte på dagarna annars. Hmmm. Teknikens under.

Nåväl. Idag har vi haft diverse aktiviteter på gång. Det har varit jordgubbsplockning. Potatisplockning. Första färskpotatisen upptagen. Gott med dopp i kopp. Mmmm.

Pojkarna har fortsatt med vedklyvningen tillsammans med Morfar. Trots värmen.


Det höga tornet är en av våra närmaste grannar. Byns vattentorn. Tryggt att ha så nära då det även fungerarnsom åskledare. Och åskan brukar vara ganska hård här nära älven.

De ihopflätade björkarna är ett minne av vår förre granne, Gustav, som jag tidigare berättat om.

Vi har även hunnit med att besöka två kyrkor  idag. Två av Norrbottens vackraste om ni frågar mig. Först var vi till Hietaniemi kyrka. Tittade till mina farföräldrars grav.

Sen for vi även och tittade på kyrkan i Övertorneå. Konstigt att jag aldig har varit dit trots att jag varit i Övertorneå nästan varje sommar ända sen jag var liten.


 

Rajalla - På gränsen

Det vart ett besök för mig, Alexandra och Mormor till grannlandet (Torneå) igår. Dom har ett riktigt bra shoppingcenter. Det vart mycket fönstershoppande och lite kläder. För en gång skull var det jag som handlade mest till mig själv. Annars brukar det alltid vara barnen som får lite nytt. Men det var varmt. Väldigt varmt. Pojkarna valde att tillbringa dagen med Morfar. Dom var och köpte en vedklyv så att dom har lite att pyssla med på dagarna.

Första semesterdagen


Det har visat sig att om jag sitter på rätt ställe så funkar mobilmodemed hyfsat och jag kan göra lite inlägg på bloggen och kommentera andras inlägg. Kul!

Så här kommer en kort resumé av första semesterdagen.

Startade dagen med att logga in på Ticnet.se och köpa två biljetter  till en konsert med In Flames på Hovet i Stockholm i november. Dottern är salig. Det är nämligen ett av hennnes favoritband. Själv gillar  jag deras musik oxå. Men eftersom de flesta av mina bekanta inte har samma musiksmak som mig har jag aldig varit på konserter av den här kalibern. Det ska bli så roligt.Efter bokningen startade vår resa söderut. Första stoppet vart i Gällivare. Där intog vi frunch på Frasses. Ingen gourmetmat direkt men det mättade magen.

Ett besök i Gällivare kräver aven ett besök på Dollarstore. Så vi var dit och köpte lite färdkost. (läsk och godis) Ungarna passade även på att prova solglasögon. Här ser ni hur söt sonen vart. (Fotat av Alexandra med mobiltelefonen)När benen var utsträckta for vi vidare till Risögrund och hämtade den förlorade sonen. Han har ju varit hos farmor och farfar alldeles själv en hel vecka. Det var så roligt att träffa honom eftersom jag inte har sett honom på fem veckor. Sen bar det iväg vidare till slutmålet. Hedenäset.

Idag står det shopping på schemat. Vi har dock inte  bestämt om det blir ett besök i Övertorneå eller om vi ska fara mot Haparanda och besöka grannlandets shoppingcenter Rajala. Vi får väl se.