Bokrea

Idag var det dax igen för en tur till Gällivare. Dottern skulle på återbesök till tandregleraren. Eftersom vi var lite tidiga så svängde vi in på coop och gick på bokrea. Det slutade med tre böcker. Dottern valde och jag fick betala. Men läsa dom ska vi båda. Hoppas dom är bra.När vi sen var tillbaka i Kiruna sprang vi in på Konsum och köpte några liter mjölk. Då hittade vi en bok till...


Den hoppas jag på. För boken Hypnotisören av samma författare gillade jag.

Nu är jag på G...

Har dragit mig för att sätta igång med pojkarnas rum för det är ju sååå tråkigt att göra underarbetet. Men idag tog jag mig i kragen. Så nu är det värsta gjort. Har spacklat och slipat väggarna. Helt galet hur mycket det dammar. Tur att det finns dammskydd. Passade även på att spackla, slipa och måla golvlisterna.

Nästa steg är att måla listerna ett varv till och att skrapa bort lite tapetrester från taklisterna. Men det går relativt fort. Sen ska väggarna målas ett varv med vitt så att det inte lyser igenom en massa bruna fläckar i den nya tapeten. Men måla är skoj.

Nästa vecka har vi sportlov och då är det bara att smacka upp tapeterna och börja med det roliga. Fixa ihop alla nya möbler och att städa. Har redan sytt klart gardiner och draperier. Det ska bli spännande att se om det blir som jag tänkt mig. Ni kommer att få se resultatet när det är klart.Biten av loppor?

Inte så allvarligt som det låter. Men jag har blivit biten av loppor eller i alla fall utav att ha loppisar. I somras bestämde jag mig att ha en loppis för att bli av med lite grejer före ett besök på återvinningen. Men det vart ändå en massa grejer över.

Så när kollegorna frågade mig om jag ville vara med på en gemensam loppis så var jag inte sen att haka på. Och det vart en gång till.... Och idag var det dax igen.

Varje gång säger jag att det är den sista, men sen kommer jag dit och det är ju bara så roligt. Man träffar verkligen underbara människor. Visst är det slitigt att packa upp och packa ner men det är värt det. För det slutar alltid med trevliga minnen. Man blir inte miljonär på pengar men på möten.

Ser lite mörkt ut

Om man tittar på artistlistan till årets upplaga av Kirunafestivalen. Börjar det inte bli dax att ta in några "bra" artister nu? Okej, jag ska inte säga att de som är bokade nu är direkt dåliga. Men lite tamt känns det allt... Inget jag kommer att betala för i alla fall. Dom här är bokade nu:

  • September
  • Daniel Adams-Ray
  • Fatboy
  • Sven Z Zetterberg
  • Petter
  • Säkert
  • Orup

Livet som film

En kollega hade läst en blogg och la upp några väl valda ord ur den på facebook. Dom orden fastnade i mitt huvud, så jag var tvungen att försöka hitta dom på nätet. Och det gjorde jag. Dom fanns på en "gammal" blogg som är skriven av Filosofia. Det verkar inte vara skrivet i den på länge, men i den bloggen finns en massa tänkvärda saker. Bland annat detta som hon skrivit om ett så tråkigt ämne som självmord...

"Att avsluta sitt liv innan det är färdigupplevt skulle i så fall vara som att stänga av filmen innan den är slut. Oftast är det ju i slutet av en film som själva insikterna görs och själva meningen avslöjas, så att stänga av innan det är slut är inget jag rekommenderar. Det brukar finnas en vändpunkt och när det gäller livet tror jag att vi kan påverka mycket själva när den ska komma."

Det känns precis som om det skulle ha varit mina tankar som hon skrivit ner och som jag själv inte har kunnat forma i ord...