Nyårsafton...

Jag är en av dom där tråkiga....Som inte tycker det är något speciellt med nyårsafton. Utan som tycker att det är som vilken dag som helst. Har aldrig köpt en raket i hela mitt liv. Faktum är att jag är lika rädd för raketer som många djur är. Jag går oftast och lägger mig före tolvslaget. Med öronpropparna djupt inborrade i öronen. Och med en förhoppning att vakna utan att huset har brunnit ner på grund av raketer som sjutits av någon ovarsam person. Sån är jag.

I år är det inte någon skillnad från annars. Förutom att jag är förkyld. Mycket förkyld. Hosta och snuva. Ingen feber men väldigt hes. Eller egentligen har whiskeyhesheten övergått till ljudlöst. Vilket säkert min familj tycker är skönt. :)

Året som har gått har varit varierande. Mycket har hänt. Men inget livsomväldande. Men jag har i alla fall varit med om det här:

- varit på Roger Pontares julkonsert
- Varit på Hovet och lyssnat på In Flames (årets höjdare)
- Varit på flertalet föreläsningar med bl a Cecilia Åkerdotter och Mia Törnblad
- firat tio år på firman
- slutat träna, börjat träna, slutat träna...
- Varit med i en stegtävling
- erkände mitt sockermissbruk och gick ner 15 kg
- Återfunnit en "gammal" vän och hennes familj
- Fått nya vänner
- Haft flera loppisar
- Renoverat pojkarnas rum
- Renoverat köket
- Var till western farm
- Hade en skön sommar med många fotoresor 
- Jobbade deltid några månader för att undvika en krasch
- krascherna som kom i alla fall
- börjat jobba med mig själv i form av mindfullnessträning
- och mycket annat

Inför nästa år har jag bara ett löfte. Det är att ta hand om mig själv och se till att jag blir frisk och välmående igen. Att rensa bort sånt som stjäl min energi. Och förhoppningsvis bli kvitt min ständiga följeslagare...yrseln. Men nu vet vi ju vad den beror på.Förkylt var det här

I dag var jag extra glad att jag har gått ner i arbetstid. För idag vaknade jag med en sårig hals, täppt näsa och värk i käkarna. Dags för en rejäl förkylning alltså. Jag har dock ingen feber så stanna hemma fanns inte på kartan. Men fem timmar klarar man nog att härda ut. Upptäckte dessutom att jag inte hade tagit ut veckans friskvårdtimme så jag smet hem redan efter fyra timmar. Inte helt fel.

Vad som var mindre kul var att kylskåpet gapade tomt. Men med lite kvinnlig list fick jag dottern och sambon till affären. Själv satte jag mig och spelade lite alfapet med sönerna. Ganska skönt att hinna med sånt oxå någon gång faktiskt.

Nåväl. Snart är det helg och man får bädda ner sig och kurera sig. Är ledig hela nästa vecka så då hinner jag nog blir frisk igen.

Något annat som är skönt...det är att ljuset börjar komma fram igen. Se bara hur vackert himlen är mitt på dan.

Vänskap i bloggvärlden

När jag började blogga trodde jag inte att det skulle ge mig så mycket. Tänk att man via internet kommer i kontakt med både kända och okända människor. Man är inne och läser och följer andra människors liv och levnadsöden. Man delar med sig av sitt eget både när det gäller glädje och sorg. Man får stöd och uppmuntran när man är nere. Man får helt nya fantastiska vänner. Det är så roligt. Tack alla underbara tjejer (för dom flesta är faktiskt tjejer) för att ni finns.

Mellandagsrea

Har under lång tid spanat in en dunjacka som jag ville ha. Så idag gick jag och dottern och tittade på jackor än en gång. (Ja, jag hann springa på stan efter jobbet eftersom jag nu bara jobbar 60 %)  Och nu fanns jackan dessutom på rea i olika färger men inte i min storlek. Suck. Men jag provade ändå en jacka. I en liten storlek. Bara för att... Gissa om jag vart snopen när den satt helt perfekt. Jag hade nämligen inte tänkt på att jag hade gått ner 15 kilo och inte längre behöver handla på herravdelningen. Synd bara att jag inte provade redan igår då det fanns fler färger att välja på. Då fanns både röd, rosa och lila. Men den blåa var inte helt fel den heller. Så nu hoppas jag bara att det blir riktigt kallt så jag får krypa in i mitt fynd. :)

Årets julklapp

Så var julafton över. Pojkarna verkar nöjda med sina julklappar. Dom fick morgonrockar, pyjamasar, sängkläder,pengar, godis, plektrum och varsin mobiltelefon. Inga värstingtelefoner men fullt fungerande androider.

Dottern fick ju sina julklappar i förskott men helt utan vart hon inte ändå. Hon fick sängkläder, pengar, godis, mugg, lampa och parfym.

Dessutom fick alla en gemensam julklapp. En skolsynth. Så nu har vi snart en hel orkester här hemma. :)Jag fick faktiskt en julklapp jag oxå. En hopfällbar stol som är perfekt på våren när man ska ut och sitta på någon fjällsjö och pimpla. Den har Vincent gjort på slöjden.