1:a advent

Tänk vad tiden går. Det är redan första advent. Snart är det jul.

För första gången på många år har jag fått upp adventsstjärnorna och gardinerna i tid. Brukar alltid missa med en vecka eller två. Men inte i år.

Hade även planer att skaffa mig en vit julgran i år. Men tyvärr var jag för sent ute. Så det blir först nästa år. Men då ska jag banne mig köpa den redan i oktober.

Idag firade vi i alla fall med att bjuda mina föräldrar på lunch. Jätteroligt att dom kom på besök. Visste att pappa var less på älgkött så det blev fläskfilépanna med paprika och bacon istället. Med klyftpotatis. Smaskens. Och till kaffet bjod jag på pepparkakscheescaken. Den är söt men god. Och receptet hittar ni här nedanför.Apelsin- och pepparkakscheesecakeIngredienser: 


FYLLNING:

TOPPING:


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
3. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal - saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
4. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.


Vill ni ha något gott att bjuda på såhär i juletider måste ni bara testa det här. Det är såååå gott. Fick själv tipset/provsmaka av en kollega

Flyttbestyr...

Efter att ha haft fiskar i en vecka, var det dax att förnya sig igen. Tyckte dom hade det alldeles för trångt så jag köpte ett större akvarium. Fortfarande inte så stort, men betydligt större än kulan. Den kommer jag för övrigt att använda som popcornskål i fortsättningen. Så här ser det nya ut. Visst är dom ganska söta när dom kramas inne i "slottet"?

Sockerkaka

När man  blandar mjöl och vatten, så blir det  till lim.


MEN: när  man så tillsätter ägg och socker blir det till en  KAKA!


VAR BLIR  DÅ LIMMET AV??!?
?
?
?
Nu skall jag avslöja det:  

Det är det som får kakan att bli  sittande fast på röven, höfterna och magen!