Hipp, hipp hurra...

Jag vet exakt vart jag befann mig idag, för 14 år sedan....Solen sken och det var gnistrande vitt ute. Själv låg jag på BB i Gällivare. Där fick jag en jättefin tös. Hon fick namnet Zol Alexandra. Hon vägde 3120 g och var 48 cm lång. Nu är hon nästan lika "lång" som mig. (Om man nu kan påstå att 163 cm är lång...)  Hon fyller alltså "FJORTIS" idag. Undras hur det gick till? För jag har ju inte blivit något äldre..
(Den 28 mars är för övrigt en mycket bra dag att fylla år på för då fyller även min svärmor år. Min kusin har sin födelsedag idag. Och även min farfar hade sin födelsedag då.)

Så grattis till er alla!

Festivalen är räddad...

Ja, okej då... Det vart inte Thåström men...Dead by April går inte avför hackor dom heller. Så nu har jag bestämt mig. Det blir festival i år oxå. Och känner jag dottern rätt så lär även hon kräva att få gå. Resten av familjen brukar avstå.

Och har ni vägarna förbi - långväga som kortväga vänner så - Välkomna!Havrefras

Idag fick jag en sån söt historia på mailen som jag bara måste dela med mig utav. Så här kommer den:En sexåring och en fyraåring sitter på övervåningen i sovrummet. Sexåringen säger "Vet du, jag tror det är dags för oss att börja svära." Fyraåringen nickar och håller med. Sexåringen fortsätter "När vi går ner och äter frukost tänker jag säga något med helvete och du kan säga något med fan."


Fyraåringen håller entusiastiskt med. När modern kommer in i köket och frågar sexåringen vad han vill ha till frukost svarar han "Men för helvete morsan, du vet ju att jag vill ha Havrefras och mjölk!"


SMACK! Han flyger ut ur stolen, snubblar omkring i köket, ner på golvet, och sedan upp på övervåningen som en raket, gråtandes medan hans mor förföljer honom och slår honom i rumpan för varje steg han tar. Hans mor låser rummet och skriker "Du kan stanna där tills du har vett nog och jag släpper ut dig igen!"


Hon går sedan ner igen, tittar strängt på fyraåringen och frågar honom "Nå, vad vill DU ha till frukost då, min unge man?"
 

"Jag vet inte" svarade han "men du kan ge dig fan på att det inte är Havrefras i alla fall!" 
 


 

 

Ännu en dag till historien

Sådär ja. Då har man varit och firat lilla mamma på 71 årsdagen. Så det där med middag skippar jag efter en mumsig smörgåstårta. Grattis!

 Idag vart det oficiellt. The Ark kommer till Kirunafestivalen i år igen. Äntligen ett bra band. Hade börjat misströsta lite. Den enda av de övriga artisterna som jag riktigt gillar i årets upplaga är Amanda Jensen. Skulle man nu ta in Thåström skulle min festival vara räddad.

Kiruna håller på bli en metropol. Hur kan jag säga det? Jo... Först öppnade Mekonomen. Sen byggde man upp ICA Kvantum. Som nummer tre öppnar man Kapp-Ahl på nytt. Steg fyra - man ska öppna Lakkapää (K-rauta). Ett nytt hotell/Bishop Arms ska byggas. Och idag släpptes den väntade nyheten att Clas Ohlson oxå kommer att öppna i Kiruna under senhösten. Allt inom en tvåårsperiod. 

Nu kan vi bara hoppas att det kommer lite fler nyetableringar i form av klädbutiker som t ex HM, Gina Tricot, Cubus och såklart mina favoriter Carlings och Monki.

Skulle det hända skulle man inte behöva fara till Narvik eller Luleå för att shoppa längre. Vilket skulle spara in pengar i transportkostnader och mer pengar till de lokala köpmännen.