Första loppisen avklarad

Det har varit jobbiga dagar. Före - med iordningställandet. Under - väntan mellan kunderna. Och efter - ihop plockandet och städandet. Med en tur till tippen.

Men det har varit sååå kul. Många trevliga kunder som man har träffat. Bland annat föräldrarna till en gammal klasskamrat. Dom har jag inte sett på ca 25 år, så det var verkligen roligt.

Man har nog lärt sig en del. Vad som efterfrågas. När det är lämpligt att ha en loppis. Och framför allt hur länge man ska ha öppet.

Jag vet nu att det troligen bättre att ha det under en helg. Och inte mer än tre timmar. För folk kommer mest i början och i slutet. I mitten är det ganska lugnt. Det var det i alla fall hos mig.

Ungarna vart nog ganska less att sitta ute och hålla mig sällskap. Så mot slutet fick jag klara mig själv.

En stor fördel var ändå att ha loppisen hemma i carporten, så man slapp packa ner allt när det var klart. Det var bara att stänga och ta itu med städningen dagen efter.

Kan hända att jag erbjuder några kollegor att komma till mig nästa gång så att vi kan vara flera som kränger grejor. Då har man i alla fall lite sällskap.

För fler gånger kommer det allt att bli.Första semesterveckan...

Första semestervecka ser ut att bli hektisk. Men rolig. Så här kommer den i stora drag att se ut.

Måndag: Iordningställande av loppis i carporten efter vindsröjningen. Besök på soptippen.
Dagens sämsta: lyckades buckla och repa bilen. Fastnade i en lyktstolpe.
Dagens bästa: Pappa gjorde kärlsprängning och allt gick bra. Nu blir han nog piggare igen.

Tisdag: Loppis. (Hoppas på många kunder så jag kan repa bilen)

Onsdag: Undanröjning av grejer. Ringa en "firma" som kommer och hämtar grejerna som blivit över. Som i sin tur får sälja dom till förmån för behövande. Besök på soptippen.
Återbesök hos sjukgymnasten.

Torsdag: Samtal med läkaren. Få se hur vi ska gå vidare i utredningen av min yrsel. Har nu dragits med den i sju månader. Lite less är jag.
Och så börjar årets happening. Kirunafestivalen. Det ska bli så roligt. Ganska hyfsade artister finns det i år oxå.

Fredag - lördag: Festival för hela slanten.

Söndag: Vilodag. Packning inför resa till Tornedalen. Med besök i föräldrarnas stuga.

Måndag: Inledning av semestervecka två. (av tre)

Två blommor till mamma...

På midsommarafton 2006 kom Viktor till mig med två blommor. Jag trodde först det var plastblommor. Men dom var alldelens riktiga.  Jag vart väldigt glad och mycket överraskad. Tyckte dom var riktigt fina. Tror det är akvilejor. Men är inte säker eftersom jag inte är så bra på blommor.

Han fick senare visa vart han plockat dom. För jag ville försöka gräva upp resterna för att plantera dom i blombänken. Dom var troligen sådda av fåglarna för det var mitt i gruset till stugans andra infart. Förhoppningen var att dom skulle ta sig och komma upp även året därpå.

Visst har det åren efteråt synts några taniga blad och skaft men inte desto mer i blomväg. Inte förrän i år. Nu har jag två stycken fina tuvor. Och jag har en mycket stolt kille som hittade dom till mig för fyra år sedan.

Kojbyggarläger

Varje år anordnar Unga Örnar kojbyggarläger här i stan. Ungarna får då tillfälle att under en veckas tid spika och såga så myckert dom orkar. I år valde pojkarna att vara med under sin första sommarlovsvecka. Dom verkar då vara nöjda med veckan som gått.
Dom har inte bara snickrat utan har även fått vara på badhuset och ha vattenkrig mot ledarna. Om dom ville hade dom även fått sova över sista natten på lägerveckan. Men dom avstod. Lite för bekväma tror jag. Men det känns bra att ha dom hemma på nätterna.
Dom har även fått bra mat varje dag. Och glass i stora lass.
Det var andra gången grabbarna var med men jag tror inte det blir fler år. För dom var bland dom största i år. Och det var väl lite trist att behöva lära "småknattarna" hur man gör.

Hur som helst. Jag tycker att personalen på Unga Örnar gör ett toppenjobb med att anordna sådana här läger. För det är mycket som ska stämma och fixas. Insamlandet av material inte minst. och jagande av sponsorer. Så tack för i år!