Tid för förändring...

I fredags när jag kom hem fick jag en smärre chock...=o)

Min vanligtvis snälla, okonstlade dotter hade förvandlats till något som inte säg lika snällt ut. Var på väg på fest...Men lika gullig ändå. Vad tycks?(Ska sanningen fram så hade dom bestämt sig för att klä ut sig. Det är inte så här hon brukar se ut om hon går någonstans. Tack och lov för det...)

Liten enkel fysiklektion:

1. Det som du äter när ingen ser, det har inga kalorier. (enligt den kända PR-devisen: syns du inte så finns du inte)

2. När du dricker lättdryck tillsammans med en chokladkaka, kommer kalorierna i choikladkakan att bli nollade av lättdrycken. (matematikens första huvudsats: +1 -1 = 0)

3. När du äter tillsammansmed andra, räknas bara de kalorier som du äter mer än dem. (allt är relativt - enligt Nobelpristagaren Albert Einstein, 1905. Och han brukade inte ha fel.)

4. Mat som intas för medicinskt ändamål (som tex varm choklad, rödvin, whisky etc.) räknas aldrig. (är du det minsta tveksam? fråga din läkare)

5. Ju mer du fetar upp dem som till vardags finns runt dig, desto smalare verkar du själv. (Einsteins relativitetsteori igen, tänk bara vad mycket den kan förutsäga.)

6. Mat (t ex popcorn, jordnötter, läskedryck, choklad och karameller) som intas som en del av underhållningen när du ser på film eller hör på musik, innehåller inga kalorier eftersom den inte intas såsåm föda, utan som en del av underhållningen. (enligt Svensk Film- och Musikindustri AB)

7. Kakor innehåller inge något fett om du bryter dem och intar bit för bit, eftersom fettet förångas när kakorna bryts. (Tänk bara på att göra det inomhus, ute i kylan förångas fettet dåligt.)

8. Allt som slickas från knivar, skedar eller annaat när du lagar mat, innehåller inte kalorier eftersom de är ett led i matberedningen. (Var bara försiktig när du slickar knivar, blod innehåller kalorier.)

9. Mat med samma färg har samma kaloriinnehåll (t ex gult äpple och ostkaka, tomater och jordgubbssylt) (kalorierna sitter i färgen på maten och här gäller "lägsta värdets princip", en regel enligt svenska bokföringslagen.)

10. Mat som är fryst innehåller inte kalorier, eftersom kalorier är en värmeenhet. (också fysik, tänk vad mycket vetenskapen har att lära oss...)

Ps. Kroppen mår bra av antioxidanter. Ju mer färg desto mer antioxidanter. Därför hävdar jag bestämt att gelehallon måste vara rena hälsokuren.

Resor, resor, resor...

Oj, oj, oj... Nu blir det en körig vår. Kommer bli en hel del resande.

Första resan går ju till Luleå med barnen under sportlovet.

Andra resan går veckan efter till Stockholm och Hasseludden. Där ska vi bo på ett Japanskt spahotell, Yasuragi. Vi far hela myndigheten i olika omgångar och samlas ca 120 personer per gång för rådslag. Det blir spännande.

Tredje resan blir till fjälls. För då är det påsk. Då brukar vi försöka vara i fjällkojan med mina föräldrar. Det är trångt men man är ju bara inne när man ska sova så det gör inget. (kanske en tur till Blåkulla)

Fjärde resan går till Sundsvall. Vi ska på en introduktionsresa. Som alla nyanställda på myndigheten ska gå på. Att jag har jobbat snart nio år gör inte att man anser att det är för sent...Tycker Sundsvall är så fint så det är skönt att få komma dit.

Femte resan gör jag i min roll som skyddsombud. Då blir det en utbildning som görs tillsammans med andra myndigheter. Ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter. Den blir oxå i Sundsvall.

Sjätte kända resan går till Stockholm. Även den i rollen som skyddsombud. Då ska alla ombud inom myndigheten träffas. Vi är ju närmare trettio stycken så det brukar vara ganska livliga diskussioner. Kul.

Sen har jag inget mer inplanerat just nu. Men man kan ju aldrig veta vad som kan dyka upp.

Känns i alla fall skönt att jag kan planera resorna. I höstas kunde jag inte tänka mig det eftersom jag drogs med min kroniska yrsel. Den är så mycket bätre nu. Men nu har man ju hittat den "felande länken" och jag har mediciner mot det. Som jag visserligen mest troligt måste ta hela livet - men vad gör väl det om man mår bra.
Kanin

Det här vart min andra amiguramu-figur. Jättekul att göra. Och så otroligt mycket mönster och ideér man kan hitta på nätet. Perfekt att sysselsätta sig med under våren då man är i stugan. Där finns nämligen massor med restgarner....